Schotland, echt Engels, maar dan anders

/Schotland, echt Engels, maar dan anders
Schotland, echt Engels, maar dan anders 2017-05-01T05:45:45+00:00

Schotland is al jaren een populaire vakantiebestemming voor mensen die tijdens hun vakantie op zoek zijn naar goede mix van natuur en cultuur. Een vakantie boeken naar Schotland kun je wel het beste in de zomermaanden doen, omdat het klimaat in Schotland nu eenmaal wel wat onbestendig te noemen is. Vanaf de Atlantische Oceaan willen nog wel eens wolken over Schotland heen schuiven en die leveren regelmatig een bui regen op. Maar, zeker in de zomer, kan het na een bui zomaar weer opklaren en dan heb je weer prachtig zonnig zomerweer tijdens je reis door dit groene land.

Hooglanden en Loch Ness

Schotland heeft naast veel natuurschoon ook op cultureel gebied ook veel te bieden. De grootste bezienswaardigheid blijft wel de indrukwekkende, afwisselende en groene natuur. Bossen, stille valleien, heuvels en ruige bergen tref je door heel Schotland heen aan. Vooral de Schotse Hooglanden die je in het noorden van het land kunt vinden trekken veel bezoekers. Met als absoluut hoogtepunt natuurlijk Loch Ness. Een langgerekt meer dat het vooral van de mythe over het erin levende monster moet hebben. In een steden als Fort William en Inverness is veel informatie over de Hooglanden en Loch Ness te vinden.

Bezienswaardigheden van Schotland

Bij het boeken van een vakantie naar Schotland moet je wellicht ook een bezoek aan Edinburgh inplannen. Al eeuwenlang de hoofdstad, met een indrukwekkend historisch centrum, waar Edinburgh Castle nog altijd groots bovenuit torent. Verder kun je tijdens je vakantie in Schotland steden als Glasgow en Aberdeen bezoeken. Er zijn in heel Schotland tal van pubs te vinden waar je kunt genieten van een prima, relatief goedkope maaltijd en uiteraard een goed glas Schotse Whisky. Nog een bezoek aan één van de vele kastelen of een ritje met een stoomtrein en je hebt in Schotland een topvakantie.