Sevilla

/Sevilla
Sevilla 2017-12-19T10:17:26+00:00

Sevilla

De warmte van Sevilla

Naast Barcelona is Sevilla één van de meest populaire steden van Spanje om een top citytrip naartoe te boeken. Een stedenreis boeken naar Sevilla is een goede keus. De stad staat bekend als de mooiste van Spanje. Maar ook als de warmste. Dit is zeker wel toe te schrijven aan de ligging helemaal in het zuidwesten van Spanje. Sevilla is al eeuwenlang een belangrijke voor de Spanjaarden. Niet voor niets trekt de stad tegenwoordig zoveel toeristen. Het historische centrum van de stad is één van de grootste historische centra van Europa.

Bezienswaardigheden van Spaans Sevilla

Wat je in een stad als Sevilla niet kunt missen is de kathedraal. De kathedraal Maria de la Sede. De klokkentoren die bij de kathedraal hoort noemen de Spanjaarden de Giralda en de toren is van verre herkenbaar. Naast deze toren is ook de Torre del Oro beeldbepalend voor het stadsbeeld.

De toren stamt al uit de tijd dat Sevilla een belangrijke havenstad was, waardoor er veel goud en zilver uit Zuid-Amerika werd gelost werd in het rijke Sevilla. Verder kent de stad een paleis, diverse mooie pleinen, parken en musea. Er is zoveel te zien en te beleven dat je aan een korte stedentrip nauwelijks genoeg zult hebben om alles te zien.

Sevilla avonturen in de avonduren

De stad ligt op één van de warmste punten van Spanje. De smalle straten van het historisch centrum zijn daarom op veel plaatsen overspannen met doeken om de zonnewarmte een beetje te temperen. Daarnaast is de tuin rijk aan weelderige parken en tuinen die voor enige verkoeling zorgen.

En als de avond valt en het iets meer afkoelt in de straten en op de pleinen, dan komen de vele terrasjes extra tot leven. Spaanse sferen, Spaans eten en Sangria hoef je niet ver te zoeken. Net als flamenco muziek en dans. Sevilla heeft de naam de bakermat van de flamenco te zijn, dus ook hier kun je niet omheen tijdens een stedentrip of vakantie naar Sevilla.