Sicilië, voor de punt van Italië

/Sicilië, voor de punt van Italië
Sicilië, voor de punt van Italië 2017-04-21T16:26:36+00:00

Sicilië is het grootste eiland van Italië, gelegen aan de voet van de Italiaanse laars. Het eiland is met zijn ligging midden in de Middellandse Zee al eeuwenlang bewoond en ook al eeuwenlang een verzamelplaats van diverse culturen. Zo is Sicilië in vroeger eeuwen al eigendom geweest van de Oude Grieken, de Byzantijnen, Arabieren, Normandiërs en Spanjaarden. Deze mix van invloeden vind je nog altijd terug op het eiland dat heel rijk is aan historische bezienswaardigheden. Naast het feit dat er op cultureel en architectonisch gebied zoveel te vinden is, zul je er uiteraard ook prima vakantieweer en de rijke Italiaanse keuken aantreffen.

Bezienswaardigheden Sicilië

Sicilië heeft je op het gebied van bezienswaardigheden heel erg veel te bieden. De bij ons meest bekende is wellicht de vulkaan de Etna. De grootste en actiefste vulkaan die Europa rijk is. De berg is in het oosten van Sicilië dan ook niet te missen. Naast de vulkaan kent Sicilië ook één van de oudste badplaatsen van Europa. Al eeuwenlang komen mensen naar Taormina om er te genieten van de straten vol met bougainville, het oude Romeinse theater, de vele cafés, terrassen en het nog altijd bijzonder mooie uitzicht op zee. Dat zowel de Grieken als de Romeinen een stempel op het eiland gedrukt hebben wordt je ook duidelijk bij de ruïnes die je vindt in plaatsen zoals Agrigento, Selinunte en Syracuse.

Palermo, beroemd en berucht

Hoofdstad van Sicilië is het roerige Palermo. Ooit in 1071 door de Normandiërs veroverd, die slechts ongeveer een eeuw over Sicilië geheerst hebben. Maar ze hebben er wel hun sporen nagelaten. Zeker in Palermo, met als hoogtepunt van je vakantie aan Sicilië de Cappella Palatina. Een kathedraal waarin op bijzondere wijze de Normandische cultuur met die van de Arabieren gecombineerd is. Palermo ken je misschien ook als hoofdplaats van de maffia, maar daar zul je als toerist niets van merken. Wel van de nog altijd bruisende, op en top Italiaanse sfeer in de stad.