Stedentrip Antwerpen

/Stedentrip Antwerpen
Stedentrip Antwerpen 2018-05-02T08:10:59+00:00

Stedentrip Antwerpen

Stedentrip Antwerpen

Voor een korte of eventueel langere stedentrip is het Vlaamse Antwerpen heel geschikt. De stad heeft een groot historisch centrum, dat rijk is aan bezienswaardigheden. Een paar dagen Antwerpen doen het lijken of je een week vakantie achter de rug hebt. Er is veel te doen, veel te zien en dat alles wordt overgoten met een gemoedelijke, Bourgondische sfeer.

De stad is rijk aan winkels, antiekzaken, restaurants, barretjes, kroegen en daarmee aan ieder wat wils. Lekker rondsnuffelen. Uren shoppen of mensen kijken vanaf een terras. Alles is mogelijk. En uiteraard kun je een stedentrip naar Antwerpen niet compleet noemen zonder ergens minstens een paar Belgische pralines geproefd te hebben.

Bezienswaardigheden Antwerpen

De meest prominent aanwezige bezienswaardigheid in Antwerpen is de Onze Lieve Vrouwe kathedraal. Een grote Middeleeuwse kerk die beeldbepalend is voor de stad. In de kerk tref je een aantal interessante schilderijen aan, onder andere van de beroemde Antwerpse schilder Peter Paul Rubens. Een stedentrip in Antwerpen zou er zomaar kunnen beginnen. Op het Centraal Station van de stad. Wederom een beeldbepalend bouwwerk voor de stad.

Het oude stationsgebouw is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Naast een groot aantal historische bouwwerken die het rijke verleden van de stad weergeven staat Antwerpen bekend om zijn grote winkelstraten zoals bijvoorbeeld de beroemde Meir.

Uitgaan in Antwerpen

De stad staat bol van toeristische trekpleisters. Musea, kerken, winkels, de rivier de Schelde, markten en hele leuke wijken. Maar wat zouden al deze trekpleisters en bezienswaardigheden zijn zonder een bijpassend goed uitgaansleven? Dat kent Antwerpen ook. Er zijn heel veel restaurants en gezellige bars te vinden. Zeker in het oude centrum, zoals op De Grote Markt. Typisch Belgische gerechten zoals Brussels Lof of Gentse Waterzooi prijken op menig menukaart. Dat alles moet je dan in stijl eigenlijk eten met een ‘Bolleke’ erbij. Een typisch Antwerps biertje.