Stedentrip Berlijn

/Stedentrip Berlijn
Stedentrip Berlijn 2017-12-19T10:39:28+00:00

Stedentrip Berlijn

Stedentrip Berlijn

Jarenlang is Berlijn een moeilijke stad geweest. Gelegen in het midden van het afgesloten Oost-Duitsland was de stad eigenlijk alleen met het vliegtuig makkelijk bereikbaar. Sinds de val van de muur heeft het toerisme in de stad een vlucht genomen. Berlijn is nu één van de meest populaire steden voor een stedentrip. En een stedentrip boeken naar Berlijn zal je zeker niet teleurstellen. De stad is niet alleen modern en bruisend, maar heeft ook aan historische bezienswaardigheden veel te bieden.

Berlijnse bezienswaardigheden op een rij

De stad heeft in Europa en zeker in Duitsland altijd al een belangrijke rol gespeeld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een groot aantal gebouwen terug te vinden is die daarmee samenhangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Brandenburger Tor, een grote poort aan de kop van de beroemde (winkel)straat Unter den Linden. Je vindt daar ook het opera gebouw en de oude bibliotheek. Vlakbij de Brandenburger Tor staat het parlementsgebouw, de Rijksdag.

Wat je in Berlijn niet over kunt en mag slaan is de Berlijnse Muur. Of in elk geval de restanten daarvan. Overblijfselen die een letterlijke scheiding van de stad markeren, maar die daarnaast ook nog tastbaar een beladen periode in de Europese historie markeren.

Berlijn als uitgaansstad

Berlijn is een grote stad, met bijbehorend bruisend leven. Zowel overdag als in de avonden en nachten. Overdag kun je tijdens je vakantie of stedentrip in Berlijn struinen langs de Potzdamer Platz, langs Checkpoint Charlie en diverse musea. In de avond laat de stad zijn gezellige sfeer extra ontluiken.

Het centrum is rijk aan restaurants, waar een keur aan internationale keukens vertegenwoordigt is. Na het eten hoef je niet lang te zoeken naar een leuke kroeg, bar, club of juist theater of bioscoop om ook de rest van de avond prima door te kunnen komen. Kortom, een vakantie naar Berlijn boeken is een aanrader.