Stedentrip Brugge

/Stedentrip Brugge
Stedentrip Brugge 2017-12-19T10:41:18+00:00

Stedentrip Brugge

Stedentrip Brugge

Brugge is ‘the place to be’ voor als je een succesvolle stedentrip dichtbij wilt boeken. Op slechts drie uur rijden vanaf Utrecht tref je een stad die op het gebied van stedentrips alles te bieden heeft. Brugge is bruisend, levendig en vooral historisch gezien ook heel erg mooi. De oude, historische binnenstad trekt al jaren toeristen vanuit de hele wereld. Omdat ze weten dat Brugge veel te bieden heeft aan toeristen. Brugge is een oude havenstad die vooral tijdens de Middeleeuwen en Hanzetijd een grote, rijke bloei gekend heeft door handel met bijvoorbeeld Engeland en de rest van Europa.

Bezienswaardigheden van Brugge

De hele historische binnenstad van Brugge is Unesco werelderfgoed. De stad mag dus met recht trots zijn op zijn verleden. En op het heden. Want ook in deze tijd is het Middeleeuwse karakter van de oude havenstad nog duidelijk herkenbaar. Een groot deel van het centrum wordt doorkruist door kleine kanalen. De zogenaamde reien. In vroeger tijden werden ze gebruikt om de handelsschepen toegang tot de kades en pakhuizen te verlenen.

Tegenwoordig doen ze, zeker in de zomermaanden, dienst als vaarwegen voor de vele rondvaartbootjes die Brugge rijk is. Verder kun je naar de vele chocolaterie├źn, een kantwinkeltje, de Begijnhof, het Belfort, het Chocolademuseum of bijvoorbeeld de bierbrouwerij.

Uitgaansleven in Brugge

Gelegen in West-Vlaanderen staat een stedentrip naar Brugge voor een echt Bourgondische beleving. Uiteraard kent de stad een veelvoud aan kroegen en restaurants waar op veel menukaarten de onvermijdelijke Belgische gerechten zoals kaaskroketten, garnaalkroketten, frieten, mosselen, waterzooi of witlof. En naast al dat alles tref je in elke horecagelegenheid een ruime keuze in Brugse of in elk geval Belgische speciaalbieren. Een stedentrip naar Brugge boeken is zeker de moeite waard. Veel te zien, veel te doen en heel veel om van te genieten. Met een biertje, een praline of een bordje kroketten erbij.