Stedentrip Brussel

/Stedentrip Brussel
Stedentrip Brussel 2017-12-19T10:42:06+00:00

Stedentrip Brussel

Stedentrip naar Brussel

De hoofdstad van onze zuiderburen is een leuke, bijna ideale stad voor een korte stedentrip. Brussel kent de allure en grandeur van een echte grote stad. Dit is niet alleen te danken aan het feit dat het de woonplaats is van de Belgische koning, maar waarschijnlijk ook doordat het al jarenlang het hart van bestuurlijk Europa is. In Brussel wordt gewerkt. En geleefd. En juist die combinatie zorgt ervoor dat het een bruisende, levendige stad is waar op elk moment van de dag iets te beleven valt.

Europese, internationale allure

Brussel kent officieel twee talen. Het Frans en het Nederlands. Juist deze tweetaligheid geeft de stad deels ook zijn charme. Wanneer je er met je Frans niet uit kunt komen, dan is de kans groot dat je met een paar woorden Nederlands ertussendoor jezelf toch prima verstaanbaar kunt maken.

Doordat Brussel door toeristen van over de hele wereld wordt bezocht zul je in de stad per definitie jezelf echt op vakantie wanen. Zelfs tijdens een korte stedentrip Brussel. Waar bijvoorbeeld het Koninklijk Paleis als ook de Kathedraal eveneens die bepaalde internationale grootsheid uit weten te stralen.

Bezienswaardigheden en uitgaansleven

Brussel kent een flink aanbod aan bezienswaardigheden. Ten eerste natuurlijk het historische centrum van de stad. Hier zijn veel middeleeuwse gebouwen in de typisch, rijke Vlaamse stijl te vinden. Op de Grote Markt wordt het stadhuis in het hoogseizoen in de avonduren letterlijk uitgelicht. Een lichtshow trekt dan enkele honderden bezoekers naar de Grote Markt.

De inwendige mens komt tijdens een stedentrip naar Brussel uitstekend aan zijn trekken, want het Bourgondische leven is hier de standaard manier van doen. Lekker lang tafelen op een gezellig terras of in een nostalgisch restaurant. Je hoeft er in Brussel nooit lang naar te zoeken. Een stedentrip Brussel boeken is zeker de moeite waard. En je staat er vanuit Utrecht al binnen twee uur met de auto.