Stedentrip Dublin

/Stedentrip Dublin
Stedentrip Dublin 2017-12-19T10:43:36+00:00

Stedentrip Dublin

Stedentrip Dublin

Daar waar een vakantie naar Ierland misschien niet het eerste is waar je aan denkt, daar zal een stedentrip naar Dublin je waarschijnlijk wel bekend en aantrekkelijk in de oren klinken. Dublin is een populaire stad onder stedentrippers. Wanneer je een stedentrip naar Dublin wilt boeken, dan zul je zien dat je er met het vliegtuig redelijk snel en ook nog goedkoop kan komen. Dublin is booming. Dublin is hip en Dublin heeft veel te bieden. Zowel voor als je cultuur zoekt, maar zeker ook voor als je een bruisend uitgaansleven veel interessanter vindt dan een mooi historisch centrum.

Bezienswaardigheden in Dublin

Dublin is niet alleen veruit de grootste stad van Ierland, het is ook de hoofdstad. En niet alleen van de inwoners van Ierland. Het is ook de hoofdstad van het beroemde Guinness bier. In de stad vindt je de oude Guinness brouwerij, een groot gebouw uit 1904 waar je alle geheimen van dit donkere bier kunt leren.

Tot in het centrum van de stad ligt de grote Dublin Bay. Een mooie baai, waarlangs ook de oude haven, de Dublin Dockland’s te vinden zijn. Tegenwoordig ook thuishaven van menige culturele activiteiten. Verder wordt de stad gedomineerd door Dublin Castle. De oude en ontzettend grote burcht in het centrum van de stad.

Uitgaan in Dublin

Dublin kent een sfeer die uniek is. Geen stad is zoals Dublin is. De sfeer wordt voor een groot deel bepaald door de Ieren zelf. Gemoedelijk en vrolijk. En die sfeer zul je zeker vinden in één van de vele pubs die de stad rijk is. Vooral in de ultieme uitgaanswijk Temple-Bar zul je er naast de vele restaurantjes genoeg kunnen vinden. Ze schenken er uiteraard een grote pint Guinness, maar ook voor een glaasje Ierse whiskey ben je hier aan het juiste adres. In veel van de pubs wordt, zeker in de avonden, live muziek gespeeld.