Stedentrip Florence

/Stedentrip Florence
Stedentrip Florence 2017-12-19T10:44:37+00:00

Stedentrip Florence

Stedentrip Florence

Florence is de hoofdstad van Toscane. Twee Italiaanse vakantiebestemmingen bij uitstek. Wie wil er niet een keer naar Toscane? Of naar Florence? Of beiden? Al is het maar voor het weer, want het klimaat is in deze streek aangenaam. Florence is de stad van de cultuur. Het is de stad waarvan gezegd wordt dat de Renaissance er ontstaan is. Beroemde namen als Leonardo da Vinci, Michelangelo, Machiavelli en Bartelomeo kun je allemaal koppelen aan Florence. Een stedentrip boeken naar deze stad staat dus garant voor een boost in je culturele ontwikkeling.

Bezienswaardigheden Florence

De stad kent een lange geschiedenis. Florence is reeds in de Romeinse tijd opgericht en heeft zich sindsdien altijd als rijke stad ontwikkeld. Als toeristische bestemming wordt het steeds populairder, zeker nadat het boek ‘Inferno’ een bestseller werd. De eerste plek waar je naartoe zou moeten in de stad is het Uffizi. Een museum waar onder andere veel kunst van alle beroemde (Italiaanse) Renaissance kunstenaars te bewonderen is.

Naast de grote kathedraal (Basilica di Santa Maria del Fiore) kent de stad ook een flinke hoeveelheid aan indrukwekkende pleinen en bruggen. En dan is er ‘last but not least’ natuurlijk nog het museum Galleria del’l Academia, waar je het wereldberoemde beeld ‘David’ van Michelangelo kunt bewonderen.

De late uurtjes van Florence

Na een hele dag cultuur snuiven is het wellicht fijn om alle indrukken te laten bezinken ergens op een gezellig terras. Ook hieraan is geen gebrek in Florence. Een stedentrip naar deze stad biedt je op alle fronten waar voor je geld. Een goede pizza of prima gevulde pasta kun je overal krijgen. Maar ook de meer typisch Toscaanse keuken kun je vinden als je wilt.

Na het tafelen nog behoefte aan meer cultuur? Ga naar een theater, de bioscoop, een kroeg, bar of discotheek in één van de gezellige wijken van de topbestemming Florence.