Stedentrip Gent

/Stedentrip Gent
Stedentrip Gent 2017-12-19T10:46:11+00:00

Stedentrip Gent

Stedentrip Gent

Het Oost-Vlaamse Gent is een goede bestemming voor een korte vakantie of een stedentrip. Wanneer je een reisje naar Gent wilt boeken, dan zul je daar geen spijt van krijgen. Gent is een oude stad, met een rijk historisch centrum. Net als alle Belgische steden kent de stad een rijk aanbod voor toeristen. En daarom ook een grote aanloop van toeristen van over de hele wereld. Gent is naast een interessante Middeleeuwse stad ook een studentenstad en dat zie je duidelijk terug in de fijne mix tussen historische bezienswaardigheden en een modern stadsleven.

Bezienswaardigheden van Gent

Als oude havenstad kent Gent een rijk verleden en dat is terug te zien in de gebouwen die je in het oude centrum van de stad zult aantreffen tijdens een stedentrip. Het allermooiste restje Middeleeuws Gent vind je volgens de bewoners op de Gras- en Korenlei. De oude haven van de stad, waar Middeleeuwse pakhuizen dicht op de rivier te vinden zijn. Een mooie plek voor een wandeling of om op een terras van te genieten.

Verder wordt het centrum gedomineerd door de Gravesteen, een indrukwekkende burcht midden in de stad. Vanaf de oude, drukke St. Michielsbrug kun je de meeste van de bezienswaardigheden in het oude centrum van Gent in één oogopslag zien.

Gentse Feesten

Naast alle bezienswaardigheden kent Gent een rijk uitgaansleven. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan het grote aantal studenten dat de stad huisvest. Naast talrijke restaurants waar je natuurlijk Gentse Waterzooi en diverse Gentse bieren kunt krijgen kent de stad een groot aantal kroegen en bars. Vooral op de Gras- en Korenlei is het op een mooie avond goed toeven. En dan zijn er nog de beroemde Gentse Feesten. Dat is een groot openlucht festival dat al sinds de negentiende eeuw elke derde week van juli gehouden wordt in het centrum van de stad.