Stedentrip naar hip Helsinki

/Stedentrip naar hip Helsinki
Stedentrip naar hip Helsinki 2017-12-19T10:53:59+00:00

Helsinki is als de hoofdstad van Finland is zeker in de zomermaanden een favoriete stad voor stedentrips. Je kunt er dan ook prima uit de voeten voor een paar dagen Scandinavië beleving. Doordat Finland redelijk ver van de Atlantische Oceaan af ligt heeft het ondanks de noordelijke ligging in de zomer vaak hoge temperaturen op de thermometer staan. De Finnen buiten de zomer dan ook uit door veel festivals en gezellige evenementen te organiseren. Helsinki is vanuit Amsterdam prima bereikbaar. Binnen tweeënhalf uur sta je in deze levendige stad.

Bezienswaardigheden Helsinki

Helsinki is een stad met een lange historie. Het is dan ook een stad die vol staat met indrukwekkende gebouwen. De meest in het oog springende daarvan is misschien wel de grote Russisch-orthodoxe kathedraal, de Uspenski kathedraal. Maar ook de Domkerk van Helsinki is een bezienswaardigheid die veel toeristen aan zich weet te binden.

Ook het grote Centraal Station van de stad is het bekijken meer dan waard. De stad heeft op gebied van mooie gebouwen nog veel meer te bieden. Tijdens je stedentrip kun je nog verder slenteren naar bijvoorbeeld het Senaatsplein, langs de universiteitsgebouwen of de door zijn breed uitlopende bovenkant opvallende Roihuvuori watertoren.

Hip en historisch Helsinki

Tussen alle bezienswaardigheden is het natuurlijk goed rusten op één van de terrassen die de stad rijk is. De trendy Finse gerechten worden met trots aan je geserveerd. Na een aangename pauze kun je met gemak de dag doorkomen bij nog weer nieuwe bezienswaardigheden. Leuk is het om bij het Seurasaari openluchtmuseum ook even een blik te werpen in het leven van de Finnen van vroeger. Het museum ligt op een eiland net buiten de stad. Dan terug in het centrum van de stad nog even wat drinken in het Esplanade Park, waar in de zomer vaak allerlei evenementen georganiseerd worden, en je kunt terugblikken op een topdag tijdens een top citytrip naar Helsinki.