Stedentrip Rome

/Stedentrip Rome
Stedentrip Rome 2017-12-19T10:55:08+00:00

Stedentrip Rome

Stedentrip naar Rome top

Van alle steden in Europa is Rome wel één van de meest voor de hand liggende steden om een trip naartoe te boeken. Het klimaat van de stad is goed, de culturele voorzieningen zijn goed, de horecavoorzieningen zijn goed, het uitgaansleven is goed en het aantal beschikbare accommodaties is uitstekend. Wat wil je nog meer? Italiaanser dan Rome wordt het niet. De stad trekt met de schat aan historie al tientallen jaren massa’s toeristen. Vanaf Nederland is het slechts twee uur vliegen naar de Italiaanse hoofdstad. En een vlucht boeken is over het algemeen nog relatief goedkoop ook.

Bezienswaardigheden Rome

Om je een overzicht te geven van de bezienswaardigheden van Rome is eigenlijk onbegonnen werk. De hoofdstad van het aloude Romeinse Rijk heeft zoveel te bieden, dat het moeilijk is om een goede keus te maken.

Wat toch wel de meest beeldbepalende en alom bekende bezienswaardigheden van deze stad zijn, zijn het Colosseum, het Pantheon, het Vaticaan, de Trevifontein en de Spaanse Trappen. Verder natuurlijk nog de ontelbare kerken, musea en allerlei Romeinse overblijfselen die je door de hele stad heen terug kunt vinden. Ook voor mensen die willen winkelen of juist relaxen is er ruim voldoende aanbod in de woelige stad.

Rome by night

Het klimaat van Rome is, met zijn ligging halverwege de ‘laars’ van Italië, zeker gunstig te noemen. In de zomers misschien zelfs wat te warm voor sommigen. Rome kent niet voor niets tientallen cafeetjes, koffiehuizen en minstens even zoveel ijssalons. Vast staat dat ze in Italië weten hoe ze koffie en ijs moeten maken.

Je kunt geen stedentrip naar Italië of Rome boeken zonder op zijn minst één keer ergens Italiaans ijs en een echte Italiaanse cappuccino genoten te hebben. Rome is de stad om te flaneren en om op een terras van een restaurant te ontspannen. En ook als je ‘s avonds nog wat behoefte hebt aan een beetje meer actie, dan is er ook op dat gebied meer dan genoeg te doen in deze ook moderne stad.