Stedentrip Wenen

/Stedentrip Wenen
Stedentrip Wenen 2017-12-19T10:57:24+00:00

Stedentrip Wenen

Stedentrip Wenen

De stad van de romantiek, van keizerin Sissi, van de schnitzel en van de muziek. Zonder het misschien zelf te weten ken je ongetwijfeld een deuntje dat ooit in deze muziekstad ontstaan is. Geschreven door de hand van een wereldberoemde componisten zoals Mozart, Beethoven en Strauss. En nog altijd wordt de muziek van deze grootmeesters wel ergens gespeeld in de stad. Zo vaak als maar mogelijk is lijkt het wel.

Bij een stedentrip naar Wenen is er bijna geen ontkomen aan. De stad is rijk voorzien van concertgebouwen. Vaak al eeuwenoud en schitterend om te zien. Maar ook op straat tref je vaak zomaar musici die de muziek bijna net zo indrukwekkend weten te vertolken als het aan Wiener Philharmoniker orkest zelf.

Historisch Wenen

Dit orkest speelt altijd vanuit de Wiener Musikverein, één van de vele bezienswaardigheden van Wenen. Want Wenen is rijk aan de meest schitterende historische gebouwen, die getuigen van een rijk verleden van de ooit Habsburgse stad. Tijdens een stedentrip naar Wenen is een rondgang langs de enorme Hofburg, het eveneens gigantische Kunsthistorisches Museum en het Schloss Schönbrunn een must. Iets buiten het centrum vind je het Prater. Een kermisterrein met alweer een prachtige historische allure, al is het maar om het nog altijd prima werkende reuzenrad uit 1879.

Gezellig, hip Wenen

Naast het aanbod aan alle historisch en bouwkundige Weense bezienswaardigheden biedt het boeken van een korte vakantie naar Wenen ook zeker genoeg vertier op het gebied van gezelligheid. De stad kent tal van moderne uitgaansgelegenheden, barretjes en restaurants.

Ook voor een dag uitgebreid winkelen bij zaken van wereldfaam ben je in Wenen op de goede plek. De betere, Italiaanse, kledingmerken zul je er zeker aantreffen. Net zoals ouderwetse cafeetjes waar je heerlijk kunt genieten van een Weense koffie met een flink stuk Sachertorte. Met een paar honderd van deze Kaffeehäuser in Wenen moet je er altijd wel ergens één kunnen vinden.