Stockholm, Zweedse trots aan de Oostzee

/Stockholm, Zweedse trots aan de Oostzee
Stockholm, Zweedse trots aan de Oostzee 2017-04-27T15:43:01+00:00

Een vakantie boeken naar Zweden kun je wellicht beginnen met een stedentrip naar Stockholm inplannen. Stockholm is een moderne, Zweeds Scandinavische stad met voor elk wat wils. Een stad met heel veel bezienswaardigheden en vertier, en dat alles onder invloed van de aangenaam rustig en relaxte sfeer van de Zweden. Een vakantie of stedentrip boeken naar Stockholm kun je het beste in de zomermaanden doen. Met zijn vrij noordelijke ligging is Zweden qua klimaat in de andere seizoenen vaak wat onbestendiger en duidelijk koeler dan je in Nederland gewend bent. In de zomer kan het er juist verrassend aangenaam warm zijn.

Bezienswaardigheden van Stockholm

Over de weg is het naar Stockholm een dikke 1400 kilometer rijden, maar met het vliegtuig sta je er vanaf Schiphol binnen twee uur. Een ideale afstand voor een top stedentrip dus.

De grootste bezienswaardigheid van Stockholm is de oude stad. Gamla Stan noemen de Zweden dit zelf. Het oude, historische centrum ligt aan de Oostzee en herbergt meteen de meeste andere bezienswaardigheden van de stad. Hierbij kun je denken aan het Koninklijk Paleis, het stadhuis, een aantal kerken en pleinen. Waarbij de Zweden je zeker zullen laten zien dat ook zij weten hoe ze sfeer en gezelligheid tot bloei moeten laten komen.

Stockholm en rondom

Naast het mooie historische centrum is er ook buiten dit centrum nog genoeg te vinden tijdens een vakantie of stedentrip in Stockholm. De Sergels Torg bijvoorbeeld. Het, met zijn typische zwart witte driehoeken op de grond, drukst bezochte plein van de stad. Verder is het nog het operagebouw, het slot Drottningholm en het Noords museum waar je alle kunt leren over de geschiedenis van Scandinavië. Voeg daarbij nog de tuinen en parken die de stad rijk is en Stockholm bezorgt je niet alleen een leuke bestemming voor een stedentrip,maar ook alles voor een echte Scandinavische topvakantie.