Stressvrij op vliegvakantie begint met een goede voorbereiding

//Stressvrij op vliegvakantie begint met een goede voorbereiding

Heb je een jaar lang hard gewerkt voor je zuurverdiende vakantie? Dan is het lekker als je even nergens aan hoeft te denken als het eenmaal zo ver is. Om het jezelf tijdens je vakantie niet te moeilijk te maken, is het daarom van belang dat je de juiste voorbereidingen treft om niet voor vervelende verrassingen te staan. In dit artikel geven we je de belangrijkste tips.

Gebruik een checklist voor het pakken van je koffer en handbagage

Iedereen kent het gevoel wel dat wanneer je van huis weggaat om op vakantie te gaan, je denkt dat je iets cruciaals bent vergeten. En sterker nog, dit gebeurt vaak genoeg. Maak daarom gebruik van een checklist waardoor je niks essentieels vergeet. Begin ruim van tevoren met je lijst, bijvoorbeeld een maand voor de vakantie. Wanneer je in de tussentijd iets te binnen schiet, vul je je lijst simpelweg aan. Tevens zijn er online vele checklists te vinden waar de belangrijkste zaken op staan zoals je paspoort en vliegtickets.

Vervoer

Rond de vakantieperiode zijn taxibedrijven altijd erg druk en hebben vrienden en familie wellicht ook niet altijd tijd om je naar het vliegveld te brengen. Wees daarom ruim op tijd met het regelen van het vervoer naar het vliegveld. Wanneer je je bezwaard voelt om een bekende te vragen, kan je ook met je eigen vervoer naar het vliegveld. Parkeren bij Schiphol hoeft niet duur te zijn, zo kan je in de buurt van Schiphol parkeren en wordt je vaak zelfs vanaf deze plek naar het vliegveld gebracht.

Reserveer stoelen

Zeker wanneer je met het hele gezin op vakantie gaat, is het prettig als je met z’n allen bij elkaar kan zitten. Je kan een dag van tevoren al online inchecken en zelfs je stoelen reserveren waardoor je zeker bent van plekken bij elkaar. Dit scheelt niet alleen behoorlijk wat tijd op het vliegveld, maar ook frustratie in het vliegtuig.

2018-01-18T17:32:06+00:00