Tallinn, stedentrip naar het noorden

/Tallinn, stedentrip naar het noorden
Tallinn, stedentrip naar het noorden 2017-04-19T19:54:26+00:00

Een stedentrip boeken naar Tallinn wordt steeds populairder. De hoofdstad van Estland is lang tamelijk onbekend gebleven onder westerse toeristen, maar inmiddels is de stad goed bezig om de schade in te halen. Sinds de onafhankelijkheid van Estland is het land zich steeds meer gaan profileren als meer Scandinavisch georiënteerd dan Russisch. Toch is het Russische verleden wel duidelijk te herkennen aan bepaalde bouwstijlen in de stad. De afwisseling hiervan met het rijke, Middeleeuwse centrum geeft de stad juist dat beetje extra als topbestemming voor een geslaagde stedentrip naar Tallinn.

Oude, historische centrum van Tallinn

De overkoepelende bezienswaardigheid van Tallinn is eigenlijk de oude, historische stad Vanalinn. Deze oude stad bestaat ook weer uit twee delen, waarvan het oudste deel Toompea heet. Dit betekent zoiets als ‘bovenstad’ en deze omschrijving doet zijn naam eer aan.

Dit deel ligt op een heuvel, dicht aan de Oostzee. Op deze heuvel vind je de bezienswaardigheden Alexander Nevski Kathedraal en de Toomkirik kerk. De laatste is al in de dertiende eeuw opgericht door de Denen. Het ontzettend goed bewaard gebleven historisch centrum wordt in zijn geheeld omsloten door een stadsmuur dat het daarmee van de rest van de stad scheidt.

Bezienswaardigheden van Tallinn

Uiteraard is het goed toeven in de smalle, nauwe straatjes in het centrum van Tallinn. De stad heeft zich goed toegerust op de vele toeristen die er naartoe komen. Je vindt er een ruim aanbod van restaurantjes, cafés en leuke winkeltjes. Wanneer je na een poosje bijkomen op een terras weer genoeg energie hebt, dan kun je verder met het bekijken van alle overige bezienswaardigheden. Zoals een paleis, een slot, twee kloosters, ondergrondse tunnels en nog een oud fort. Daarna is het weer tijd voor een terras, dat je kunt vinden Raekoja Plats. Hét plein van de stad. Een stedentrip naar Tallinn boeken levert je hoe dan ook een topvakantie.