Tirol, Alpentopper van de zomer

/Tirol, Alpentopper van de zomer
Tirol, Alpentopper van de zomer 2017-05-01T17:32:17+00:00

Tirol ken je waarschijnlijk wel als wintersportbestemming. Maar wist je dat Tirol ook in de zomer een topbestemming is voor een vakantie? Van een vakantie naar Tirol boeken zul je niet snel spijt krijgen. De streek in het westen van Oostenrijk heeft een fijn klimaat, met betrekkelijk droge zomers. Boven in de bergen kan het wat koel zijn, maar zeker in de dalen, waar je ook de meeste verblijfsaccommodaties aan zult treffen kan de temperatuur in de zomermaanden flink oplopen. Een autovakantie naar Tirol is prima te doen, want van Utrecht naar Innsbruck is slechts een krappe 900 kilometer rijden.

Bezienswaardigheden in Tirol

Ten eerste tref je in Tirol overal de mooie Alpen aan. Bergen die garant staan voor schitterende uitzichten. Besneeuwde toppen boven groene dalen en een veld van geurig gras met bloemen op de Alpenweides. Tussen de bergen in vind je op veel plaatsen mooie meren, waar veel watersport en zwemmogelijkheden zijn.

Wat je tijdens een vakantie in Tirol ook zeker zou moeten bezoeken is de bezienswaardigheid Swarovski Kristallwelt in Wattens. Hier kun je alle pracht en praal van de Swarovski kristallen te bewonderen, waarbij je ook nog iets leert over de geschiedenis van het familiebedrijf. Verder zijn er een aantal kastelen en mijnen die een vakantie aan Tirol  cultureel gezien erg interessant maken.

Naturpark Hohe Tauern

In Tirol tref je een groot aantal uitstekende hotels, campings, aparthotels en vakantiehuizen aan. Ook naar de uitstekende Tilorer keuken hoef je niet ver te zoeken. Vrijwel elk dorp en zeker alle steden heeft of hebben minstens één restaurant. Schnitzels, salades, braadworsten, noedels en goulashsoep in overvloed. Kaiserschmarren of Apfelstrüdel toe en je bent klaar voor een wandeling door het Naturpark Hohe Tauern. Een ruim 8000 vierkante kilometer groot nationaal park vol met fenomenaal bergland. Met tevens de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner.