Tjechië, goedkope vakantiebestemming

/Tjechië, goedkope vakantiebestemming
Tjechië, goedkope vakantiebestemming 2017-04-16T20:33:21+00:00

Al sinds het uiteenvallen van Tjechië-Slowakije in 1993 is Tjechië een steeds populairdere vakantiebestemming geworden. Het land grenst voor een groot gedeelte aan Duitsland en is daardoor ook met de auto vanuit Nederland prima te bereiken. Van Utrecht naar Praag is slechts een dikke achthonderd kilometer rijden. Meteen al over de grens met Duitsland en daarmee nog dichterbij dan Praag liggen berggebieden zoals het Boheemse Woud en het Ertsgebergte. Allebei streken die veel te bieden hebben als vakantiebestemming voor Nederlandse gezinnen.

Bezienswaardigheden in Tjechië

Zo vind je in de westelijke berggebieden veel mogelijkheden voor mooie wandel- en fietstochten. Het Boheemse Woud in het zuidwesten van het land bestaat uit veel bos, heuvels, bergen en wouden. Het is ook, net als heel Tjechië, een streek met een zeer rijke historie. Tjechië hoorde ooit bij het machtige Habsburgse Rijk en vanuit deze bloeiende periode zijn er veel mooie gebouwen, paleizen en huizen overgebleven. Zeker de hoofdstad Praag heeft op dit gebied veel te bieden. Het is één van de meest bezochte steden van Europa. Met de enorm grote burcht, het stadsplein en de mooie Karelsbrug trekt de stad al decennia lang tienduizenden toeristen per jaar.

Goedkope vakantie boeken naar Tjechië

Naast het vele natuurschoon, de goede wintersportmogelijkheden, de vele gebouwen die getuigen van een rijke cultuur en Praag heeft Tjechië nog iets te bieden dat het land zo’n aantrekkelijke vakantiebestemming maakt. Een vakantie boeken naar Tjechië is namelijk in verhouding erg goedkoop. De prijzen van horeca en verblijf zijn in het hele land een stuk lager dan in de meeste Europese landen. Zelfs tijdens een stedentrip naar Praag zul je op een terras nog altijd veel goedkoper uit zijn dan in bijvoorbeeld Parijs. Dit gunstige prijsklimaat geldt ook voor bijvoorbeeld een wintersportvakantie naar één van de populaire skioorden die Tjechië rijk is.