Toscane, Italië op z’n best

/Toscane, Italië op z’n best
Toscane, Italië op z’n best 2018-05-02T08:22:07+00:00

Wanneer je vakantie naar Italië zegt, dan zeg je voor veel mensen vakantie naar Toscane. Dit is één van de meest populaire bestemmingen in Italië. Het is vanuit Nederland met een afstand vanaf Utrecht van ruim 1300 kilometer tot Florence ook met je eigen auto nog altijd redelijk goed bereikbaar. Maar je kunt je vakantie naar Toscane ook prima per vliegtuig en met een huurauto boeken. Met net geen twee uur vliegen is Toscane een fijne en snel bereikbare vakantiebestemming te noemen. Aan goedkope, maar hele goede hotels, campings en appartementen is zeker geen gebrek.

Bezienswaardigheden van Toscane

Een vakantie naar Toscane boeken betekent eigenlijk keuzes maken. De streek heeft je zoveel bezienswaardigheden te bieden, dat je een lange vakantie nodig hebt om ze allemaal te bezoeken en goed te bekijken. Ten eerste natuurlijk het wereldberoemde Pisa. Een oude stad waar heel veel monumenten te zien zijn, waarvan de scheve toren van Pisa uiteraard de beroemdste is. Maar verder is Toscane ook de thuishaven van minstens net zo interessante steden als Florence, Siena, Lucca en Cortona. Romeinse, Renaissance en Middeleeuwse bezienswaardigheden waar je maar kijken kunt.

Toscane,  Italiaanse romantiek ten top

Toscane is niet alleen rijk aan culturele bezienswaardigheden. De natuur mag er ook zeker zijn. Wie kent niet de foto’s van de dromerige, lange, lege lanen met statige en stille cipressen erlangs? Overgoten door een blauwpaars of oranje lichtschijn, afkomstig van een prachtige zonsopkomst of zonsondergang.

Vakantie in Toscane straalt rust, zon en een unieke sfeer uit. Het klimaat van Toscane is ronduit warm en gunstig te noemen. Net als het heerlijke Italiaanse eten dat je er in de vele restaurants kunt krijgen. Een grote sorbet of een Toscaanse koffie met iets lekkers toe en je weet zeker dat Toscane de ideale bestemming is om in een hotel, op een camping of in een vakantiehuis een topvakantie te beleven.