Vakantie Australië

/Vakantie Australië
Vakantie Australië 2017-12-19T13:11:59+00:00

Vakantie Australie

Wanneer je een lange vlucht geen probleem vindt, is Australië een bijzondere en prachtige vakantiebestemming. Voor een vakantie naar Australië moet je minimaal 3 of 4 weken reserveren, aangezien de vluchttijd minimaal 18 uur bedraagt en het een extreem groot land is waar veel te zien is. Australië ligt in Oceanië en heeft als hoofdstad Canberra. Vroeger behoorde Australië tot het Britse rijk, maar is tegenwoordig een onafhankelijk land. Door de grote verscheidenheid in natuurgebieden, steden, woestijnen en diersoorten is Australië uniek.

Grote steden

De bekendste en grootste steden van Australië zijn Melbourne, Sydney, Adelaide, Brisbane en Perth. Ondanks dat het gigantische steden zijn, is de sfeer er ontspannen wat het bezoek erg aangenaam maakt. Daarnaast liggen de meeste grote steden aan het strand, waardoor er genoeg ruimte is om te ontspannen. Van alle steden is Sydney het meest levendig en is bijvoorbeeld Melbourne meer gericht op cultuur.

Klimaat

De seizoenen in Australië zijn ten opzichte van Nederland precies omgekeerd. Wanneer het winter is in Australië, is het in Nederland zomer. Wanneer je in de kerstvakantie vertrekt uit Nederland waar het op dat moment vriest, is de temperatuur in Australië boven de 30 graden. Wel zijn er binnen het land Australië verschillende klimaten aanwezig. In het binnenland zijn de temperaturen overdag extreem hoog en in ’s nachts extreem koud, hier heerst een woestijnklimaat. Het Noorden van Australië heeft een tropisch klimaat, waar de laagste temperaturen rond de 20 graden liggen. In het Zuiden heerst een gematigd klimaat waarbij het in de zomer erg warm is en de winter redelijk koud.  Wanneer je van plan bent om naar Australië af te reizen, kan je dit het best doen in het voor- of najaar. Hiermee vermijdt je de ergste hitte en zijn de temperaturen prima.

Natuur en dieren

Veel mensen reizen af naar Australië, omdat het land unieke natuurgebieden en diersoorten bezit. Naast grote steden zijn er in Australië woestijnen, tropisch regenwoud, witte stranden, bergen en watervallen. Een heel bijzonder gebied is waar de oorspronkelijke bewoners van Australië woonden, de Aboriginals. Dit gebied wordt gekenmerkt door indrukwekkende rode rotsen, afgewisseld met water, zand en gras.

Het bekendste dier dat in Australië woont is natuurlijk de kangoeroe. Ook is Australië een van de weinige landen waar de koala nog leeft. Maar daarnaast leven ook de tien dodelijkste dieren die er bestaan in Australië, zoals  slangen en haaien.

Praktische informatie

Wanneer je op vakantie gaat naar Australië, let dan op de volgende zaken. Het tijdverschil tussen Nederland en Australië is gemiddeld 9 uur, maar verschilt per deel van Australië. In Australië moet gebruik gemaakt worden van een verloopstekker, aangezien zij andere stopcontacten hebben dan in Nederland. En vergeet niet aan de linkerkant van de weg te rijden om ongelukken te voorkomen.