Vakantie Barcelona

/Vakantie Barcelona
Vakantie Barcelona 2018-05-02T08:13:34+00:00

Barcelona

Een stad met een rijke geschiedenis en indrukwekkende cultuur.
Wie een bezoek brengt aan Spanje of de Costa Brava, mag zeker Barcelona niet links laten liggen. Barcelona is de tweede stad van Spanje en beschikt over een indrukwekkende cultuur en een uitgebreide geschiedenis. Er zijn meer dan genoeg bezienswaardigheden en activiteiten om aan mee te doen in de stad. Barcelona is daarmee een ideale stad voor een paar dagen, een midweek of zelfs een complete vakantie. De leukste bezienswaardigheden en activiteiten hebben we voor je op een rij gezet!

Bezienswaardigheden in Barcelona, waar te beginnen?

Barcelona is een stad met meer dan voldoende bezienswaardigheden. Op dit moment zijn er zelfs zoveel zaken die het bekijken of bezoeken waard zijn dat je het vaak niet eens redt om alles in één dag langs te gaan. Toch zijn er een paar plekken die je absoluut als eerste moet bezoeken, omdat je ze zeker niet mag missen.

Sagrade Familia

De Sagrada Familia is er daar één van. Deze imposante kerk werd in 1882 gebouwd, maar is tot op de dag van vandaag nog steeds niet af. Deze prachtige kerk is een ‘verzoeningskerk’, dat houdt in dat de kerk alleen mag worden gebouwd door middel van donaties. Vandaar dat de bouw en de afronding hier van even op zich heeft laten wachten. Toch is het zeker niet zo dat je met een enorme bouwval te maken hebt. De Sagrada Familia neemt een enorme oppervlakte in beslag en is van zowel de binnenkant, als de buitenkant erg indrukwekkend om te bekijken. Het is wel een aanrader om van te voren je tickets te kopen, aangezien de rijen bij de kerk soms wel urenlang kunnen zijn.

La Rambla

De La Rambla is een andere plek die je zeker niet mag missen. Hoewel we het één plek noemen, is dit eigenlijk niet waar. De La Rambla is namelijk erg lang en bevat zelfs 5 officiële gedeeltes. De La Rambla is een gezellige boulevard waar altijd wat te beleven is. Van verschillende luxe winkels tot aan sfeervolle terrassen, het is allemaal terug te vinden. Aan de La Rambla liggen ook verschillende musea en andere plekken die leuk zijn om te bezoeken. Neem dus echt even de tijd om de La Rambla te bezoeken.

Camp Nou

Elke grote stad in Europa beschikt over een voetbalclub met een bijbehorend stadion. Ook Barcelona kan hier natuurlijk niet in ontbreken en elke beetje voetballiefhebber weet dat FC Barcelona hier speelt in het Camp Nou. Het Camp Nou is op dit moment het grootste stadion van Europa, wat niet meteen duidelijk wordt als je het stadion van de buitenkant bekijkt. Het stadion is namelijk ingegraven en dat het stadion aan bijna 100.000 mensen plek biedt, wordt pas duidelijk als je naar binnen loopt. Maar liefst 3 enorme ringen vol met stoeltjes komen je tegemoet, wat het stadion een indrukwekkend geheel maakt.

Het is mogelijk om – op niet wedstrijddagen – een stadiontour te boeken. In deze tour kom je eigenlijk in alles wat belangrijk is in het stadion. Zo bekijk je het stadion vanaf de tribune, mag je op een paar meter van het veld staan en loop je door de spelerstunnel heen. Na afloop is het mogelijk om ook nog een bezoek te brengen aan FC Barcelona museum of aan de fanshop. Beiden zijn erg uitgebreid en ook zeker leuk om even te bekijken. Wie op wedstrijddagen in Barcelona is, raden wij ook echt aan om een kaartje te proberen te bemachtigen.

Activiteiten en relaxen in deze grote stad

Activiteiten zijn er gelukkig ook voldoende in Barcelona. Zo kan je bijvoorbeeld meedoen aan een fietstocht door de stad. Op deze manier kan je alles goed bekijken en even naar binnen gaan bij de plekken waar jij dit graag wilt. Bovendien is het weer in Barcelona vaak erg goed, waardoor het fietsen een stuk leuker wordt!

Wie liever de sportieve doelen aan de kant schuift heeft ook genoeg opties. Pak bijvoorbeeld de hop-on-hop-off bus en laat je langs alle belangrijke plekken rijden. Dit is echt een aanrader als je de meeste of zelfs alle plekken goed wilt bekijken. De bus komt namelijk overal langs en je kunt in- en uitstappen waar je maar wilt. In de bussen zelf wordt je bijgepraat over alles waar de bus langskomt. Dit kan in verschillende talen, zelfs in het Nederlands. Je ziet op deze manier dus niet alleen de belangrijkste plekken, maar hoort ook meteen het verhaal dat er achter zit.

Even rustig bijkomen en relaxen
Hoewel het een drukke stad is kan er zeker ook worden uitgerust. Een voordeel van de stad is dat het gelegen is aan de kust. Er is dus een mooi en gezellig strand aanwezig. Je kunt vanuit de stad meteen het strand op en even bijkomen van alle activiteiten en bezienswaardigheden. Ook zijn er genoeg restaurants terug te vinden waar je gezellig uiteten kan gaan in de avonduren.

Echte aanraders voor als je Barcelona bezoekt

We hebben het al eerder genoemd, maar de Sagrada Familia en Camp Nou zijn wel echt twee plekken die je absoluut niet mag missen. Het zijn speciale plekken om even te bezoeken en je kijkt je ogen uit als je er eenmaal bent. Trek er wel even wat tijd voor uit, aangezien het vaak druk is rond deze plekken.

De hop-on-hop-off bus is ook echt een absolute aanrader. De bus helpt je om overal snel te komen en je kunt in- en uitstappen waar je ook maar wilt. Voor wie alles wilt bekijken, maar weinig tijd heeft is dit echt een perfecte oplossing.
Conclusie: Een absolute top stad om te bezoeken
Barcelona is echt het bezoeken waard. Met het ruime aantal bezienswaardigheden, goede faciliteiten, leuke activiteiten en het stralende weer, kan het niet anders zijn dan dat je het hier naar je zin gaat hebben. Er zijn voldoende mogelijkheden om bezig te blijven tijdens de dag, maar ook genoeg opties om even bij te komen van de drukte van de stad. Gezellig restaurants zijn aanwezig en de stad beschikt – in tegenstelling tot veel andere steden – over een strand. Een ideale combinatie voor een top vakantie dus!