Vakantie boeken naar Kos

//Vakantie boeken naar Kos

Vakantie boeken naar Kos

Je hoort geregeld mensen die het ieder jaar weer hebben over een vakantie naar Griekenland. Het lijkt dan al snel alsof mensen jaarlijks naar dezelfde plek gaan. Maar met een land als Griekenland is dat lang niet altijd het geval. Griekenland kent namelijk honderden eiland en zelfs wanneer je 10 of zelfs 20 jaar op rij op vakantie gaat naar Griekenland dan heb je nog lang niet alle plekken gezien. Een van de eilanden waar je eens geweest moet zijn is Kos. Waarom? Dat lees je hieronder.

Dit is waarom je naar Kos moet

Kos is een eiland in de Middellandse Zee dat vlak voor de kust van Bodrum in Turkije is gelegen. Het ligt iets noordelijker dan het Griekse eiland Rhodos. Kos is al een bijzonder eiland vanwege het feit dat het de geboorteplek is van Hippocrates, die wordt gezien als de grondlegger van de westerse medische wetenschap. Natuurlijk is dat nog lang niet genoeg reden om dit eiland te bezoeken.

Op het eiland kom je meerdere verschillende bestemmingen tegen, te weten Kos-Stad, Kardamena, Tigaki, Marmari en Mastichari. Tijdens je vakantie is het dus een aanrader om al deze bestemmingen eens te bezoeken en op deze manier het eiland te ontdekken. Daarnaast is het eiland ontzettend geschikt om uit te gaan of te genieten van de mooie stranden. Voor het uitgaansleven moet je in Kos-stad of Kardamena zijn. In Kos-Stad is er een gehele Bar Street te vinden waar je geweldig kunt stappen.

Stranden kom je er absoluut niet te kort. Vrijwel de gehele noordkust van het eiland beschikt over mooie stranden. Jaarlijks komen er duizenden toeristen naar Kos toe om er puur te genieten van de mooie stranden. Tot slot verveel jij je geen moment vanwege de vele excursies die er zijn te beleven. Leuke excursies zijn bijvoorbeeld een eilandtour, een tocht naar Turkije, een Griekse avond of bezoek een van de andere eilanden die niet ver bij Kos vandaan liggen.

2018-01-16T13:12:01+00:00