Vakantie Bonaire

/Vakantie Bonaire
Vakantie Bonaire 2017-12-19T13:17:40+00:00

Bonaire is een prachtig eiland gelegen in de Caribische zee. Samen met Curaçao en Aruba vormt Cuba de ABC-eilanden. Vergeleken met Aruba en Curaçao is Bonaire echt een eiland om tot rust te komen, aangezien de toeristensector kleinschaliger is. Op Bonaire heb je de mogelijkheid om de prachtige koraalriffen te bekijken door te gaan duiken, om de cultuur te bekijken bij Kralendijk en om verschillende activiteiten op en rondom het eiland te doen.

Duiken bij Bonaire

Rondom Bonaire zijn de koraalriffen beschermd. Alle pracht en praal die je hier onder water kan zien, is zeker de moeite waard. Er zijn veel plekjes die nog door maar weinig mensen ontdekt zijn, waardoor je op je gemak en in alle rust kan genieten van al het moois. In het heldere blauwe water kan je naast mooie koraalriffen ook prachtige exotische vissen aanschouwen in tal verschillende en opvallende kleuren. Wanneer je geen liefhebber bent van duiken, maar wel graag de onderwaterwereld van Bonaire wil bekijken, is er ook de mogelijkheid om te gaan snorkelen.

Kralendijk

De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk, waar verschillende bezienswaardigheden te bezoeken zijn. Kralendijk beschikt over Fort Oranje, wat functioneerde als verdediging van het eiland. Tegenwoordig zit het openbaar ministerie in het fort. Ook het centrum van Kralendijk is zeker de moeite waard. In het centrum kan je leuk winkelen, bijzondere oude huisjes en gebouwen bezoeken en genieten van lekker eten en drinken.

Activiteiten

Naast duiken en Kralendijk bezoeken kan je in Bonaire natuurlijk ook genieten van de mooie stranden. Je kan heerlijk tot rust komen onder de palmbomen onder het genot van een lekkere cocktail. Maar voor meer actieve personen kan je ook het beschermde natuurgebied bezoeken waar veel bijzondere vogels leven. In dit gebied is het ook mogelijk om de omgeving te verkennen in een kajak of te voet. Hierdoor kom je op zoveel mogelijk bijzondere plekken. Ook kun je aan het strand leren om te windsurfen en lekker uitwaaien. Tussendoor kan je lekker een duik nemen wanneer het te warm wordt. Tot slot kan je op Bonaire als dierenliefhebber ook terecht. Zo kan je dolfijnen zien en zelfs met de dolfijnen zwemmen. Kortom, voor ieder wat wils.