Vakantie Colombia

/Vakantie Colombia
Vakantie Colombia 2017-12-19T13:24:19+00:00

Colombia, het land in Zuid-Amerika wat 28 keer zo groot is als Nederland, wordt steeds vaker gekozen als vakantiebestemming. Je wordt in dit land met open armen ontvangen door de vriendelijke bevolking. Het land is in volle ontwikkeling en het is er gelukkig een stuk veiliger dan mensen vaak denken. In Colombia is enorm veel te zien omdat het een gevarieerd land is.

Klimaat en landschap
Het land kun je in vijf gebieden onderverdelen op basis van klimaat en landschap:
Het oerwoud van de Amazone
De Pacifische kust
De Caraïbische kust
Het gebergte van de Andes
De vlaktes van Orinoco

Door de hoogteverschillen komen er verschillende klimaten voor, gemiddeld genomen ligt de temperatuur tussen de 12 en 26 graden. 4500 meter hoog op de bergen vind je altijd sneeuw.

De mooiste stad van Colombia
Het eeuwenoude Cartagena wordt de mooiste stad van Colombia genoemd. Het centrum van deze stad is mooi bewaard gebleven waarbij je nog veel geschiedenis terug ziet komen. Voor een prachtig uitzicht loop je op de westelijke verdedigingsmuur richting het zuiden. Als je rechts van je kijkt zie de helderblauw water van de Cariben terwijl je links van je over middeleeuwse straatjes heen kijkt.

Voor een boottocht ga je naar de oude haven Muelle de los Pegaos, hier liggen vissersbootjes te wachten om de zee in te gaan. Ben je liever onder water dan boven water? Voor een onvergetelijke ervaring kun je gaan duiken bij de bijzonder mooie koraalriffen voor de kust.

Beelden door mysterieuze indianenstam
San Agustin behoort in Zuid-Amerika tot één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen. Hier werden beelden gebouwd die leken op menselijke wezens, mogelijk door een mysterieuze indianenstam. De beelden houden wacht bij graftomes, waar kostbare goudschatten en aardewerk in bewaard werd.

Tayrona National Park
Het mooiste gebied van Colombia is het Tayrona National Park, een bijzondere combinatie van stranden en het tropisch regenwoud. Het is werkelijk een paradijs en trekt daarom ook veel toeristen aan. Via een bijzondere jungeltocht kun je een kijkje nemen in de mooiste ruïne van de Tayron indianen, de Cuidad perdida.

In dit park kun je ook blijven slapen, je hangt dan gewoon je hangmat in de bomen en slaapt in de buitenlucht met uitzicht op de helderblauwe zee.

De geschiedenis van Pablo Escobar
Benieuwd naar de oude stad van Pablo Escobar? Je kunt veilig een wandeling maken door de oude cocaïnestad, Medellí. Veel toeristen komen naar deze plaats om kennis te maken met de gewelddadige geschiedenis van Pablo Escobar.

Relaxvakantie in Capurgana en Sapruzzo
Liever een rustige vakantie in Colombia? Ga dan naar Capurgana en Sapzurro, deze Caribische dorpjes worden omgrensd door de de bijzondere jungle en de blauwgroene zee. Je kunt hier echt genieten van de gezelligheid en het simpele leven van Colombia. Ga op avontuur in het Nationaal Park El Cielo, waar je kunt douchen onder watervallen en oranje vlinders met paarse stippen om je heen fladderen. Klinkt dat niet bijzonder? ‘s Avonds kun je lekker eten op het strand en dans je samen met de locals de rumba op het enige plein van Capurgana.

Rondreis Colombia
Omdat Colombia zo’n groot land is en er enorm veel te zien is wordt er bij een vakantie naar dit land meestal gekozen voor een rondreis. Op deze manier weet je zeker dat je ook het mooiste van het land ziet!