Vakantie-eiland Sardinie

//Vakantie-eiland Sardinie

Sardinie is het authentieke eiland in de middellandse zee behorend tot Italië en wordt door steeds meer mensen ontdekt. Je hebt er schilderachtige dorpjes, stille baaitjes en ruige rotsformaties. Maar ook herbergt Sardinie de mooiste stranden van Italië en het eiland leent zich bij uitstek om per auto rond te trekken. Met de lowcost airlines is Sardinie vandaag de dag zeer goed bereikbaar en met je huurauto verken je het prachtige eiland niet alleen in de zomer maar ook of juist in het voor- of najaar.

Het noorden van Sardinie kent aan de oostkust natuurlijk de befaamde Costa Smeralda, waar de jet set van Italië vakantie viert en wat zeker een bezoekje waard is. Lekker op een terrasje aan de haven van Porto Cervo  een heerlijk glas wijn proeven en al het moois aanschouwen wat aan je voorbij trekt. Maar ook aan de andere kant, de westkust van Sardinie vind je authentieke plaatsen als Bosa met zijn karakteristieke pastel gekleurde huizen, die zo van de ansichtkaart zijn geplukt of het Catalaanse Alghero wat bol staat van de Spaanse invloeden en waar je zeker in het oude historische centrum de Duomo moet gaan bezoeken. Ook een bezoek aan de Grotto di Nettuno is een belevenis – de druipsteengrotten liggen ten westen van Alghero aan de kust, aan de voet van een hoge klif, die bereikbaar is vanaf zee met een van de excursiebootjes. Voor de sportievelingen kun je ook de uit de rotsen uitgehouwen trap naar beneden volgen met ruim 600 treden.

Voor strandvakanties is Sardinie natuurlijk een waar paradijs. Op de stranden aan de oostkust met pareltjes als Cala Goloritze en La Pelosa beach kun je heerlijk relaxen en af een toe een duik nemen in het kraakheldere water van de middellandse zee. Ook watersport kun je volop beoefenen op Sardinie van windsurfen, zeilen tot duiken. Het beschermde natuurgebied rond het eiland Tavolara is een waar duikerswalhalla – hier liggen een aantal oude scheepswrakken waar de liefhebbers naar hartenlust op duiken. Overigens kun je vanaf de prachtige stranden op dit eiland ook goed snorkelen en de onderwaterwereld te verkennen. De vissen zwemmen hier brutaal met je mee.

Ook in het zuiden op Sardinie vind je langs de kust prachtige stranden en mooie resorts. De hoofdstad Cagliari met z’n haven, de kleine steegjes en de talloze restaurantjes geven je het zwoele mediterrane gevoel. Hier is het ook goed shoppen met factory shops van alle grote modemerken. Tritt – Case in Sardegna heeft over heel Sardinie prachtige accommodaties van agriturismo tot luxe resort en adviseren je graag voor een onvergetelijke vakantie op Sardinie.

2018-01-27T09:05:31+00:00