Vakantie Franse Alphen

/Vakantie Franse Alphen
Vakantie Franse Alphen 2017-12-19T13:33:08+00:00

Vakantie Franse Alpen

De Alpen strekken zich uit van Oostenrijk, Italië en Slovenië in het oosten tot aan in Frankrijk in het westen. Er is sprake van een algemene Alpencultuur, maar in elk land is een Alpenvakantie weer anders. Zeker ook in het Franse deel van dit gebergte. Je treft ten eerste in de Franse Alpen de hoogste Alpenreus, de Mont Blanc aan. Die rijst ruim 4000 meter boven zeeniveau uit en is daarmee de meest indrukwekkende berg in dit gebied. Een vakantiereis boeken naar de Franse Alpen is ook voor de zomervakantie zeker de moeite waard.

Bezienswaardigheden in de Franse Alpen

Wanneer je een vakantie naar de Franse Alpen wilt boeken, dan heb je keus genoeg voor wat bezienswaardigheden betreft. Een groot deel van die bezienswaardigheden tref je aan in het Franse departement Rhône-Alpes. Wat, naast de Mont Blanc, te denken van de Alpe d’Huez? De ‘Nederlandse’ berg. Een mastodont die bekend is uit de Tour de France, maar ook van de jaarlijks terugkerende actie om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Verder mag je het meer van Annecy en de Gorges de l’Ardèche eigenlijk niet missen. Waar je in de Franse Alpen ook bent, overal word je omringt door natuurschoon. Voeg daarbij het in de zomer aantrekkelijke klimaat en een topvakantie staat je te wachten in de Franse Alpen.

Alpenvertier en bergplezier

In de Franse Alpen moet je in de zomer niet al te veel bruisend nachtleven zoeken. Natuurlijk zijn er veel campings en bungalowparken te vinden waar een groot animatieteam zal zorgen voor vertier voor vooral de kinderen en natuurlijk zullen er veel excursies georganiseerd worden, maar dat zal veelal overdag en met een sportief of educatief karakter zijn. Meer uitgebreid uitgaansleven tref je aan in de wat grotere plaatsen zoals Grenoble, Chamonix en natuurlijk in Lyon, in het noordwesten van het departement Rhône-Alpes.