Vakantie ierland

//Vakantie ierland

Vakantieland Ierland

Als u zoekt naar een vakantieland waar veel te doen is zoals bijvoorbeeld historische gebouwen bezoeken dan raden wij aan om een keer Ierland te bezoeken. Er zijn hier eeuwenoude kastelen met veel verschillende planten eromheen. U kunt er ook voor kiezen om de bibliotheek van het Trinity College te bezoeken, deze bibliotheek werd als het decor voor de Harry Potter films gebruikt.

Als u een liefhebber bent van mooie landschappen, dan is Ierland een erg mooi land om te bezoeken. Er zijn namelijk erg veel groene heuvels met hoge kliffen en eeuwenoude kastelen. De bevolking van Ierland is ook erg vriendelijk en het zou zomaar kunnen dat ze u ook een pint aanbieden. Een erg bekende dranksoort in Ierland is het Guinness. Dit wordt ook wel het ‘Zwarte Goud’ genoemd, omdat het zoveel gedronken wordt en omdat het zwart is. U kunt er ook voor kiezen om Titanic Belfast te bezoeken, Dit centrum staat op de plaats waar de Titanic werd gebouwd. U kunt hier het nagemaakte decor van de Titanic bewonderen.

Om de bijzondere dieren van Ierland te kunnen zien moet u vroeg uw bed uit. Aan de westkust van Ierland vind u de Cliffs of Moher, hier slaat het water zo hard tegen de kliffen dat het water wel boven de 200 meter hoog kan komen. In het midden van deze kliffen vind u de uitkijktoren O’Brien’s Tower. U kunt hier de bijzondere papegaaiduikers van april tot juni zien.

In het westen van Ierland vind u ook het Nationaal Park Connemara. U kunt hier wandelen en genieten van de natuur. Het park is ook extreem dunbevolkt, u kunt hier dus ook genieten van de rust. De mensen die hier leven die spreken erg Gaelic, dat is een oude taal die vooral in dit gebied hetzelfde is gebleven. In de buurt van dit park vind u ook een mooi dorpje genaamd Letterfrack, hier vind u het landhuis de Kylemore Abbey. In 1920 werd dit landhuis gekocht door de nonnen van de Orde van Sint Benedictus, dit komt omdat ze tijdens de eerste wereldoorlog uit België werden gedwongen.

2017-12-19T17:18:51+00:00