Vakantie naar de Malediven

/Vakantie naar de Malediven
Vakantie naar de Malediven 2017-12-19T13:52:54+00:00

De Malediven is een bijzondere eilandengroep gelegen in de Indische Oceaan. De eilanden staan bekend om hun prachtige witte stranden en palmbomen. Maar de eilanden hebben zeker mee te bieden dan alleen een prachtige strandvakantie. Zo kan je prachtig duiken en de schoonheid van de Malediven van onder water bekijken, zwemmen met varkentjes of de stad Malé bezoeken. Ook is een unieke ervaring om te overnachten in een bungalow op het water.

Duiken bij de Malediven

De Malediven bestaat uit extreem veel kleine eilandjes, ook wel atollen genoemd. Zowel bij de Noordelijke als bij de Zuidelijke atollen zijn genoeg duikmogelijkheden. In het Zuiden heb je de mogelijkheid om tijdens het duiken haaien te bekijken en daarnaast natuurlijk nog de overige bevolking van de onderwaterwereld. Ook bij de Noordelijke eilandengroep kan je prachtig duiken. Zo kan je grote roggen tegenkomen, maar ook prachtige koraalriffen en tropische vissen in alle kleuren van de regenboog. Wanneer je liever niet gaat duiken, is er natuurlijk ook de mogelijkheid om te gaan snorkelen. Wanneer je snorkelt zie je natuurlijk minder dan als je gaat duiken, maar je ziet genoeg indrukwekkend koraal en kleurrijke, bijzondere vissen.

Waterbungalows

Verblijven in een waterbungalow op de Malediven is van veel mensen een droom. Aan de prachtige witte stranden en de helderblauwe zee zijn hotels gebouwd die als hotelkamers kleine bungalows hebben gebouwd in het water. Wanneer je je bungalow uitstapt kan je direct de zee in stappen, gunstiger kan je het niet treffen. Doordat de temperatuur op de Malediven het hele jaar door circa 30 graden is, is een reis naar de Malediven altijd gunstig.

Zwemmen met varkens

Op andere vakantiebestemmingen is zwemmen met bijvoorbeeld haaien of dolfijnen als langer populair, maar sinds kort is zwemmen met varkens een nieuwe toeristische attractie geworden. De varkentjes zwemmen in het water, omdat zij daar afkoelen van de hitte op het strand. Maar natuurlijk worden deze varkens ook wel verleid om te gaan zwemmen door eten te geven in het water. Als toerist kan je je begeven in de zee tussen deze schattige beesten wat natuurlijk leidt tot leuke foto’s en een onvergetelijke ervaring.

De stad Malé

Wanneer je op de Malediven wat cultuur wil meepakken, is de hoofdstad Malé een goede bestemming. Je kan de stad bereiken met de boot. In Malé kan je bezienswaardigheden bezoeken, bijvoorbeeld de indrukwekkend grote moskee. Ook kan je in de stad leuke theehuisjes en winkeltjes bezoeken.