Vakantie naar de Noorse Fjorden

/Vakantie naar de Noorse Fjorden
Vakantie naar de Noorse Fjorden 2017-12-19T13:53:36+00:00

Vakantie naar de Noorse fjorden

Eén van de meest populaire vakantiebestemmingen van Scandinavië zijn de Noorse fjorden. Zelfs vanuit Azië komen bussen vol met mensen die een reis geboekt hebben naar de beroemde Noorse westkust om de diep in de bergen uitgesleten fjorden te bekijken. En het is niet voor niets dat mensen uit alle windstreken deze ruige kust komen opzoeken.

Het is de enige plek in Europa waar je indrukwekkende natuur als dit tegen komt. De bergen rondom de diep en steil door de zee uitgesleten bergdalen zijn over het algemeen net zo hoog als het water ertussen diep is. Dit kan oplopen tot een hoogteverschil van ruim 2000 meter tussen de bodem van het fjord en de toppen van de bergen rondom.

Per ferryboot varen door de Sognefjord

Het langste en daarmee misschien wel het meest indrukwekkende en bezienswaardige fjord is het Sognefjord. Dit fjord strekt zich over een lengte van meer dan 200 kilometer landinwaarts uit. Een zijarm van dit fjord is het veel kleinere Naeroyfjord dat op het smalste punt slechts 250 meter breed is en daarmee meteen het smalste fjord van Noorwegen. Het is mogelijk om met een veerboot door dit fjord te varen. Niet alleen de snelste manier om van A (Aurlandsvangen) naar B (Gudvanger) te komen, maar zeker ook de allermooiste manier.

Vakantie boeken Noorse fjorden

Om een onvergetelijke vakantie naar de Noorse fjorden te boeken hoef je alleen maar te kiezen uit het rijke aanbod van uitstekende verblijfsaccommodaties dat Noorwegen rijk is. Denk hierbij aan het boeken van hotels of appartementen in de streek Sogne of Fjordane. Maar ook vanuit de toeristische en heel hippe stad Bergen zijn de fjorden prima te bereiken per boot, trein of met de snelbus. Een vakantie in het majestueuze Noorse fjordengebied is niet alleen heel indrukwekkend. Een vakantie boeken naar de Noorse fjorden is zeker prachtig en onvergetelijk.