Vakantie Noorwegen zomer

/Vakantie Noorwegen zomer
Vakantie Noorwegen zomer 2017-04-25T12:50:43+00:00

Zeker in de zomermaanden is Noorwegen een vakantiebestemming die nog elk jaar meer aan populariteit stijgt. De noordelijke ligging van het Scandinavische land houdt in dat je in Noorwegen niet moet rekenen op al te veel warm, zonnig zomerweer. Maar toch kunnen in de zomer best wel dagen met temperaturen van dertig graden voorkomen. Toch doe je er goed aan om tijdens je vakantie naar Noorwegen ook wel rekening te houden met een regenbui op zijn tijd. Maar, wanneer je dit voor lief neemt, dan is Noorwegen een prima bestemming voor een topvakantie.

Bezienswaardigheden Noorwegen

Het land heeft genoeg te bieden. Vooral als je van wat actie houdt is er genoeg te beleven. Een grote bezienswaardigheid is de hoofdstad Oslo. Een bruisende, levendige stad met een typisch modern Scandinavische stijl. Veel van de andere bezienswaardigheden van Noorwegen betreft diverse vormen van natuurschoon. De grootste bezienswaardigheid hierbij zijn natuurlijk de fjorden langs de westkust.

Boven één van die fjorden torent de rotspunt Preikestolen uit. Een bezienswaardigheid die in de zomermaanden door duizenden toeristen wordt bezocht. Verder kun je tijdens een vakantie in Noorwegen jezelf prima vermaken in een stad als Bergen. De grootste bezienswaardigheden hier zijn het oude, historische centrum van hout, de markt en het aquarium.

Hurtigruten, fjordentocht voor liefhebbers

De Hurtigruten is een systeem van meerdere postboten die al jarenlang langs de Noorse westkust varen. Je hebt tijdens je vakantie de mogelijkheid om reis op één van de Hurtigruten boten te boeken. De boten zijn bedoelt als vrachtschip, maar nemen ook standaard een aantal passagiers mee. De totale reis van Bergen in het zuidwesten naar Kirkenes in het noorden duurt 12 dagen. Waarbij 33 tussenstops worden gemaakt. Wanneer je een paar dagen minicruise op de Hurtigruten weet te boeken, dan ben je zeker van een topvakantie in Noorwegen.