Vakantie Oekraïne

/Vakantie Oekraïne
Vakantie Oekraïne 2017-12-19T13:57:35+00:00

Kies voor een bijzondere vakantiebestemming en reis af naar het indrukwekkende Oekraïne. Dit Oost-Europese vakantieland grenst aan landen als Polen en Hongarije en is relatief gemakkelijk bereikbaar voor de vakantieganger. Oekraïne is één van de grootste landen van ons continent en kent de bekende stad Kiev als hoofdstad. Het is ook een aanrader om een stedentrip naar Kiev te maken, deze wereldstad herbergt een groot aantal bezienswaardigheden en kent een rijke geschiedenis. De liefhebbers van een strandvakantie raden wij aan om af te reizen naar de plaatsen rondom de Zwarte Zee.

Bezienswaardigheden in Oekraïne

Dnipro Arena
De voetballiefhebbers moeten beslist een bezoek hebben gebracht aan de Dnipro Arena. Dit voetbalstadion behoort toe aan de Oekraïense voetbalclub Dnipro Dnipropetrovsk, dat jaren geleden nog een tweeluik tegen AZ moest uitvechten. Deze voetbalclub bestaat al sinds 1918 en is daarmee één van de oudste clubs van het land. Er kunnen meer dan dertigduizend toeschouwers in het stadion, het is ook mogelijk om een wedstrijd te bezoeken van Dnipro.

Soborna Square

Ga naar Kiev en bekijk het Soborna Square van dichtbij. Dit unieke plein is gevestigd in het centrum van deze grote stad en herbergt een prachtige kathedraal. Daarnaast zijn er diverse musea te vinden op Soborna Square, er is dus meer dan genoeg te beleven voor de bezoekers.

Betalen in Oekraïne

Oekraïne is een goedkoop land voor Nederlandse begrippen, de prijzen liggen een stuk lager dan in ons land. Er wordt in Oekraïne betaald met Hryvnia, omwisselen is dus noodzakelijk. Het is overigens slimmer om in één keer een groot bedrag te pinnen bij één van de pinautomaten in Oekraïne.

Medische nood

In het geval van medische nood is het verstandig om één van de ziekenhuizen te bezoeken. Sinds enkele jaren zijn er een stuk meer medische voorzieningen bijgekomen in dit land, maar aan veel basisvoorzieningen is nog altijd een gebrek. Neem in geval van nood altijd even contact op met de Alarmcentrale van je reisorganisatie.