Vakantie Polen

/Vakantie Polen
Vakantie Polen 2017-12-19T13:59:08+00:00

Polen is een vakantieland dat nog altijd in opkomst is en steeds meer Nederlanders kiezen dan ook voor een stedentrip of lange vakantie naar dit Oost-Europese land. De grotere Poolse steden zijn een echte aanrader voor een korte stedentrip. Wil je meer van het land ontdekken? Dan raden wij onze lezers aan om een georganiseerde rondreis te boeken of juist zelf op pad te gaan. Het is gemakkelijk om met de trein door het land te reizen en zo langs alle bekende of juist onbekende steden te gaan.

Bezoek Krakau en ga naar het grote middeleeuwse marktplein. Drink een drankje in de populaire bar ‘Harris Piano Jazz Bar’ of breng een bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz. Het zal hoe dan ook een onvergetelijke ervaring worden.

Stedentrip naar Krakau
Een stedentrip boeken naar een bekende bestemming? Dat is natuurlijk altijd een goede keuze, maar het is spannender om te kiezen voor een relatief onbekende bestemming voor de stedentrip. De grote Poolse stad Krakau is naar onze mening beslist een aanrader. Krakau beschikt over een geruime keuze aan luxe hotels, maar het is ook mogelijk om te overnachten in een hostel of een appartement.

Het centrum van Krakau is met name bekend vanwege zijn grote middeleeuwse marktplein, deze kent de naam ‘Rynek Glowny’. Het is hier mogelijk om plaats nemen aan één van de populaire terrassen en een echte Poolse vodka te drinken. Winkelen kan ook geweldig in Krakau, menig grote keten zit hier gevestigd maar ook de kleinere lokale winkeltjes zijn leuk om te bezoeken.

Krakau is een studentenstad, de bekendste en oudste universiteit van het land is gevestigd in deze stad. Hierdoor zijn er veel uitgaansgelegenheden in Krakau te vinden, wat een stedentrip natuurlijk nog wat extra leuk maakt.

Auschwitz bezoeken
Krakau kwam goed uit de Tweede Wereldoorlog, maar dat kunnen wij niet zeggen over Auschwitz. Op een uur afstand van deze stad ligt dit wereldbekende concentratiekamp. Wij raden elke reiziger aan om Auschwitz een bezoek te brengen. De gids zal alles vertellen over