Vakantie Roemenië

/Vakantie Roemenië
Vakantie Roemenië 2017-12-19T14:03:21+00:00

Roemenië is een minder bekende vakantiebestemming, maar absoluut de moeite waard om naartoe te gaan. Roemenië heeft een erg mooie natuur wat vooral bestaat uit oerbossen en is grenzend aan de Zwarte zee. Het landklimaat bestaat uit koude winters en warme zomers. In de winter is de gemiddelde temperatuur -3 en in de zomer tussen de 22 en 24 graden. De hoge heuvels en bergen zijn ideaal voor een wintersportvakantie. Je ziet er nog veel terug van de Roemeense geschiedenis, je zult verstelt staan hoeveel moois dit land te bieden heeft.

Sibu, de middeleeuwse stad

In de middeleeuwse stad Sibiu zijn nog veel oude gebouwen te bezichtigen. Deze plaats is geschikt voor cultuurliefhebbers. Je vindt hier historische bezienswaardigheden zoals de Brukenthal Museum, een veel bezocht kunstmuseum wat een grote, belangrijke collectie schilderijen bevat, zoals ook de schilderijen van Rembrandt van Rijn.

Ook de Bridge of Lies trekt veel toeristen. Deze voetgangersbrug is gebouwd in 1859 en ook wel bekend als de oudste gietijzeren brug in Roemenië. Men zegt dat de brug instort als je een leugen vertelt op de brug. Sinds 2004 staat deze brug op de lijst van historische monumenten in Sibiu.

Voor een panoramisch uitzicht over het Roemeense Sibu, is de monumentale raadstoren Turnul Sfatului de perfecte plek! Je kunt in deze toren omhoog klimmen om van het uitzicht te genieten.

De legende over graaf Dracula

Deze stad wordt omringd door groene heuvels van de Zuidelijke Karpaten en is een van de meest bezochte steden in Roemenië. Tussen de groene heuvels in de berg Tampa is langs de zuidoostelijke kant van de verdedigingsmuren een steegje omhoog wat uitkomt op de top van de berg, 3.000 meter hoog. Een wandeling hiernaartoe duurt gemiddeld een uurtje, maar je kunt ook de kabelbaan nemen.

Je kunt kennis maken met de legende over graaf Dracula door een bezoekje te nemen aan kasteel Bran, wat je kunt herkennen aan de spitse, rode torens.

Voor mooie wandelingen is het oude stadhuisplein, Piata Sfatului de perfecte plek. Om je heen zie je kleurrijk beschilderde barokke gebouwen die erg mooi zijn afgewerkt. Je kunt hier ook de grootste kerk van Roemenië bezoeken, Biserica Naegra. In deze kerk kijk je, je ogen uit, het interieur is indrukwekkend en je ziet hier een van de grootste orgels in Oost-Europa.

Boekarest, klein Parijs

Boekarest is de hoofdstad van Roemenië en kreeg ooit de titel ‘klein Parijs’ omdat het zo’n elegante stad is. In de hoofdstad staat het op één na grootste gebouw ter wereld, het kolossale Parlementsgebouw. Hier zijn dagelijks rondleidingen zodat je een kijkje kunt nemen in het enorme gebouw, wat een hele geschiedenis met zich meedraagt.

Voor wie een duidelijke indruk wil van het Roemeense plattelandsleven is een bezoekje aan het Dorpsmuseum zeker de moeite waard. Dit is het grootste openluchtmuseum van Europa, het decor geeft duidelijk weer hoe Roemenië er vroeger uitzag en hoe de mensen toen leefde.

In Boekarest vind je ook het concertgebouw Ateneul Roman, het barok vormgegeven concertgebouw komt uit het einde van de 19e eeuw en is nog steeds in gebruik. In het gebouw is plaats voor 600 personen en jaarlijks wordt het Ateneul gebruikt voor beroemde muziekfeesten, waarin orkesten van wereldklassen hun klanken laten horen.

Ook het Cantacuzino paleis is geopend voor bezoekers onder de naam George Enescu Museum en wordt veel door toeristen bezocht.

Roemenië, het zal je verbazen!

Er zijn enorm veel bijzondere, historische bezienswaardigheden in Roemenië en een schitterend mooie natuur die je echt met je eigen ogen gezien moet hebben! Het zal je verbazen.