Vakantie

/Vakantie
Vakantie 2017-12-19T13:05:58+00:00

Vakantie Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek staat voor mooie zandstranden, een helderblauwe zee en een veelzijdig eiland. De toerist zal met grote regelmaat worden verrast door de pracht en praal die dit eiland te bieden heeft. Natuurliefhebbers raden wij een bezoek aan het prachtige natuurgebied Parque Nacional del Este aan, terwijl de cultuurliefhebbers het beste terecht kunnen in de Dominicaanse hoofdstad Santo Domingo. Door het hele jaar is de gemiddelde temperatuur in de Dominicaanse Republiek rond de 25 graden, met uitschieters van over de dertig graden. In het centrale berglandschap van dit eiland is het rond de zestien graden.

Winterzon op de Dominicaanse Republiek

Vanwege de heerlijke temperaturen op de Dominicaanse Republiek is dit een ideale vakantiebestemming het gehele jaar door. Of je nu kiest voor een zomervakantie of juist een zonbestemming wintermaanden, de Dominicaanse Republiek zal je beslist niet teleurstellen. Dit eiland kent een ook een heerlijk verkoelend briesje. De Dominicaanse Republiek kent ook een regenseizoen, deze loopt van juni tot en met september.

Punta Cana

De vakantiebestemming Punta Cana is voornamelijk gericht op toerisme en beschikt dan ook over diverse grote resorts en mooie hotels. De meeste Nederlanders verkiezen Punta Cana vanwege de vele All Inclusive hotels. Punta Cana staat bekend om zijn indrukwekkende zandstranden, maar ook het nabij gelegen natuurgebied Parque Nacional del Esta. Hier kan genoten worden van een grote rotspartijen en natuurlijk ook de unieke mangrovebossen.

Puerto Plata

De liefhebbers van cultuur raden wij de bestemming Puerto Plata aan. Hoewel dit ook een ideale vakantiebestemming is voor een strandvakantie, kan hier ook het bijzondere historische centrum van de stad zelf bezocht worden. Puerto Plata staat bekend om zijn kleurrijke infrastructuur en mooie winkelstraat (Calle el Bosco). Ook in deze Dominicaanse stad zijn veel hotels te vinden die beschikken over een All Inclusive formule. De hotels en resorts bieden ook vaak leuke excursies aan voor de gasten.

Samaná

Het schiereiland Samaná is de perfecte vakantiebestemming voor rustzoekers. Het is zonder enige twijfel één van de meest bijzondere en mooiste bestemmingen op de Dominicaanse Republiek. De vele kleurrijke huizen, de pittoreske haven en de prachtige baai zorgen voor een adembenemend uitzicht. Vanuit Samaná kan er gemakkelijk een uitstapje worden gemaakt naar het Los Haitises National Park, een absolute aanrader. Dit natuurgebied is een populaire excursie vanwege de indrukwekkende watervallen en de tekenende bananenbomen. Bezoek ook gelijk de grotten, waar nog tekeningen te vinden zijn van de eeuwenoude Taino Indianen.