Stedentrip Bulgarije

Bulgarije is een vakantiebestemming dat steeds meer in opkomst lijkt te zijn. Jaarlijks vliegen er grote aantallen Nederlandse toeristen naar dit Oost-Europese land. Kies dit jaar ook voor een stedentrip naar het mooie Bourgas. Breng een bezoek aan het imposante Balkangebergte, maak een tocht langs de geweldige watervallen en geniet van de gastvrije plaatselijke bevolking. Bourgas is een populaire vakantiebestemming, mede vanwege de lage prijzen. Daarnaast kan er zeker in de zomerperiode genoten worden van heerlijk weer en de kilometers lange zandstranden.

Bourgas voor iedereen

Bourgas is een uitermate geschikte bestemming voor een stedentrip. Veel jongeren komen hier in de zomer om los te gaan in het bruisende uitgaansleven van Bourgas, terwijl de ouderen genieten van de Bulgaarse cultuur en bezienswaardigheden.

De populariteit van Bourgas komt dan ook mede door de veelzijdigheid van de stad. Maak een prachtige fietstocht door het berglandschap, test jezelf met een lange wandelroute of doe gewoon een kleurtje op aan de Zwarte Zee.

Zon, zee en strand in Bourgas

Bulgarije kent een heerlijk klimaat en dat met name in de zomerperiode. In de zomermaanden is het gemiddeld 25 graden in Bourgas met enkele uitschieters naar de dertig graden. De winters zijn voornamelijk mild in Bulgarije.

Goedkope stedentrip naar Bourgas

Bulgarije en dan met name Bourgas zijn populair vanwege de lage prijzen. Een vliegticket kan al worden aangeschaft voor enkele tientjes, zeker als de reis ver van te voren wordt geboekt. Eten en drinken is erg goedkoop. De Nederlandse jongeren kiezen deze stad dan ook uit voor een zomervakantie, vanwege de lage drankprijzen.