Stedentrip Italie

Milaan heeft veel concurrentie als het om populaire Italiaanse stedentrips gaat. De Noord Italiaanse stad wordt de laatste jaren zeker steeds meer bezocht door duizenden toeristen. Dit heeft Milaan niet alleen maar te danken dat het vanuit Nederland goed bereikbaar is. Vanaf Utrecht is het slechts een dag rijden en zelfs maar anderhalf uur vliegen naar Milaan.


Met het vliegtuig sta je er binnen de kortste keren. Wat mensen vanuit de hele wereld naar Milaan trekt voor een korte vakantie of stedentrip is het feit dat het wordt gezien als dé modestad van Italië. Misschien wel als dé modestad van de hele wereld.

Milaan is hippe vakantie boeken

Hip en trendy. De Milanezen zijn bijzonder trots op hun stad. Het is niet voor niets niet alleen maar de hoofdstad van Lombardije en de, na Rome, belangrijkste stad van Italië. Tijdens een stedentrip naar Milaan voel je jezelf in een stad met allure. De inwoners van de stad doen er alles aan om er perfect uit te zien. Kleding, uiterlijk en uitstraling schrijven ze in deze stad met een hoofdletter. Wat ze in Milaan dragen, dat dragen ze binnen de kortste keren over de hele wereld. Veel beroemde Italiaanse modehuizen hebben hun herkomst in deze stad.

Bezienswaardigheden van Milaan

Maar behalve dat de inwoners van de stad op zich al bezienswaardig zijn, heeft de stad je als bezoeker nog veel meer te bieden. Door een vakantie of stedentrip naar Milaan te boeken zul je al het moois van deze stad ontdekken. Wat te denken van de Dom? Eén van de grootste kathedralen ter wereld. Maar je mag ook zeker het Scala niet missen. Waarschijnlijk het meest indrukwekkende operagebouw dat je ooit zult zien. Verder kent de stad nog veel meer bezienswaardige kerken, pleinen, parken en een kasteel. En uiteraard is Milaan uitstekend voorzien van barretjes, restaurants en theaters. Eten, drinken, flaneren en genieten van het weer. Dat is wat in Milaan heel erg goed kan.