Stedentrip Portugal

Lissabon is in opkomst op de toeristische kaart. En dat is terecht, want de stad heeft een citytripper veel te bieden. Boek een stedentrip naar Lissabon en ontdek de typisch Portugese sfeer van de stad. Eeuwen geleden was Lissabon een toonaangevende en bloeiende stad in Zuid-Europa. Dat is nog altijd duidelijk terug te vinden in de prachtige architectuur van de stad.


Gelegen aan de rivier de Taag was het een handelsplaats bij uitstek. Rijke kooplui lieten in en rond de stad grote, rijk versierde huizen bouwen. En die worden nu bekeken door de honderden toeristen die de stad jaarlijks bezoeken.

Bezienswaardigheden van Lissabon

Lissabon is rijk aan bezienswaardigheden die een stedentrip naar de stad zeer de moeite waard maken. Natuurlijk is een must op de plaatsen die je er moet bezoeken de Torre Belém. Een verdedigingstoren die ooit in het midden van de Taag stond. Omdat de loop van de rivier wat veranderd is staat de toren tegenwoordig op de oever en is daar al eeuwenlang beeldbepalend voor Lissabon. Net als het Castelo São Jorge. Een grote burcht op een heuvel midden in het oude centrum van de stad. En wie Lissabon zegt, zegt bruggen, zegt uitkijkpunten (Miradouros) en gezellige, oude en kleurige stadswijken.

Uitgaan in Lissabon

Naast de vele architectonische bezienswaardigheden is een stedentrip of vakantie naar Lissabon niet compleet zonder kennis gemaakt te hebben met de Portugese keuken in één van de vele restaurantjes. Zeker voor visliefhebbers hebben de restaurants veel te bieden.

Verder moet je ook ergens Fado gaan luisteren. Fado is de nationale vorm van zang van Portugal. Volksmuziek, Portugese levensliederen met lange, melancholische uithalen en bijbehorende stemvibraties. Wie eenmaal een keer Fado gehoord heeft zal het niet snel meer vergeten. De Fado stamt uit de oude wijk Alfama, maar kan tegenwoordig overal in Portugal en zeker in Lissabon beluistert worden.