Wintersport Duitsland

Wil jij deze winter op wintersport vakantie, maar moet het niet te ver weg zijn? Dan raden wij Duitsland ten zeerste aan. Dit wintersportland heeft de afgelopen tijd een enorme groei doorgemaakt en nog altijd komen er steeds meer toeristen naar de wintersportgebieden in dit land. Vooral onder de Nederlanders zijn de skigebieden in Duitsland zeer populair, het is dan ook op rijafstand. Rij met de auto naar het skigebied, huur een prachtige accommodatie en geniet van de lage prijzen. Zeker in verhouding met landen als Oostenrijk of Zwitserland is Duitsland een zeer goedkoop en goed alternatief.


De veelzijdigheid van de Duitse wintersportgebieden valt direct op, er is voor elke leeftijd meer dan genoeg te doen. Stap op de skilift en en ga de gehele dag lekker skiën of snowboarden. De langlaufers kunnen gebruik maken van kilometers aan loipes en de wandelaars kunnen geweldig genieten van het prachtige uitzicht. Daarnaast zijn de skigebieden in Duitsland nog heerlijk rustig, deze gebieden zijn nog niet bekend bij het grote publiek en kennen daardoor geen massatoerisme.

Wintersport dorpen in Duitsland

Het fijne van een wintersport vakantie naar Duitsland is de rust, het land is nog niet zo populair als de bekende wintersportlanden in Europa. Hierdoor zijn de skidorpjes ook nog wat kalmer en kleinschaliger. Een groot voordeel daarvan is dat deze dorpen daarop nog authentiek zijn. De populairdere skidorpen in Duitsland zijn 'Oberstdorf en Braunlage'. Het ene dorp staat bekend om de bruisende aprés-ski, terwijl de ander weer voorop loopt in de luxere faciliteiten en accommodaties. Overnachtingen en skipassen zijn in vergelijking met andere landen wat goedkoper, wat natuurlijk ook een groot voordeel is.

Sneeuwzeker Duitsland

De skigebieden in dit land liggen bij de Alpen, de maximale hoogte ligt op ruim 2800 meter. De hogere skigebieden kennen sneeuwzekerheid, terwijl de wat lagere skigebieden het moeten hebben van kunstmatige sneeuw. Wat lager gelegen skigebieden zijn bijvoorbeeld 'Feldberg en Winterberg'