Wintersport Oostenrijk

Oostenrijk is verreweg het populairste wintersportland van dit moment. Dit skiland beschikt dan ook over een geruime keuze aan grote skigebieden, sneeuwzekerheid en een meer dan gezellige aprés-ski. Een zeer bekend skigebied in Oostenrijk is de Zittertal Arena, massatoerisme komt hier dan ook voor. Wil je een wat rustigere vakantiebestemming opzoeken, reis dan af naar het wintersportgebied Serfaus-Fiss-Ladis.


Het allergrootste skigebied van Oostenrijk ligt in Tirol, dat is namelijk in de Kitzbüheler Alpen. Dit skigebied kent twee verschillende skidorpen, dat zijn Kirchberg en Kitzbühel. Er kan hier gebruik worden gemaakt van ruim 175 kilometer aan skipistes in optimale conditie.

Skipistes in Oostenrijk
Oostenrijk kent een totaal van bijna 7500 kilometer aan skipistes, waarmee het één van de grootste skilanden van Europa is. De maximale hoogte ligt op ruim 3400 meter, deze hoogte kan bereikt worden met meer dan 2600 skiliften. De prijzen van skipassen lopen erg uiteen, maar de gemiddelde prijs ligt om en nabij de vijftig euro.

Wintersporten in Katschberg
Reis af naar het grootste skigebied van Oostenrijk en kies voor een wintersport vakantie in Katschberg. Er kan in Katschberg gebruik worden gemaakt van zeventig kilometer skipistes en de maximale hoogte ligt op ruim 2200 meter. Katschberg is gemakkelijk bereikbaar voor de Nederlanders, zowel met de auto als het vliegtuig.

Skipistes in Katschberg
Er ligt in Katschberg voor ruim tien kilometer aan blauwe skipistes, vijftig kilometer aan rode skipistes en tien kilometer aan zwarte skipistes. De pistes openen in november en sluiten in april weer de deuren.

Wintersporten in Biberwier – Marienberg
Een ander bekend skigebied in Oostenrijk is Biberwier – Marienberg, welke voornamelijk populair is onder de beginnende wintersporters en de gezinnen met kleine kinderen. Biberwier – Marienberg kent ruim negen kilometer aan skipistes, waarvan het grootste gedeelte rood is. Liefhebbers kunnen zich vermaken met 1300 meter aan skiroute. De maximale hoogte ligt in Biberwier – Marienberg op 1800 meter.

Skipistes in Biberwier – Marienberg
Biberwier – Marienberg kent ruim twee kilometer aan blauwe skipistes en zeven kilometer aan rode skipistes. Er zijn in Biberwier – Marienberg geen zwarte pistes te vinden, waardoor de ervaren wintersporter zal moeten uitwijken naar een ander skigebied in Oostenrijk.

Wintersporten in Bad Gastein
Gaat de voorkeur uit naar een immens groot skigebied, dan raden wij het altijd gezellige Bad Gastein aan. Dit Oostenrijkse skigebied is uitgegroeid tot één van de grootste en populairste skigebieden van het land. Bad Gastein beschikt over een groot aantal luxe hotels en kuuroorden.

Skipistes in Bad Gastein
Er kan in Bad Gastein gebruik worden gemaakt van ruim zestig kilometer aan blauwe skipistes, meer dan honderd kilometer aan rode skipistes en achttien kilometer aan zwarte