Wintersport Zwitserland

Ga naar de echte oorsprong van de wintersport en kies voor een vakantie in Zwitserland. Dit Europese wintersportland kent een groot aantal skigebieden, welke zowel geschikt zijn voor jong als voor oud. Het skiën werd in een ver verleden ontdekt in Zwitserland, maar was destijds puur bedoeld als loopmiddel in de sneeuw. Tegenwoordig is het skiën razend populair en van groot belang voor het land.


Boek een wintersportvakantie naar Zwitserland, een garantie voor een succesvolle vakantie. Dit land kent namelijk sneeuwzekerheid, goede faciliteiten en perfecte accommodaties. Er kan in Zwitserland gebruik worden gemaakt van meer dan zevenduizend kilometer aan skipistes en de maximale hoogte ligt op 3900 meter. In het land staat in totaal ruim 1700 skiliften klaar voor de bezoekers.

Wintersport in Bellwald

Bellwald was tijden terug nog een echt boerendorp, maar dat is de loop der jaren sterk veranderd. Bellwald staat nu te boek als een toeristische trekpleister, dat jaarlijks grot aantal toeristen mag verwelkomen. Maar van massatoerisme is hier ‘gelukkig’ nog geen sprake. Dit skidorp is een lust voor het oog, aangezien alles nog authentiek is gebleven. De bruine houten huisjes in Bellwald zorgen voor het echte wintersport gevoel.

Skipistes in Bellwald

De wintersporters kunnen zich vermaken op de skipistes van Richenenalp. Er kan gebruik worden gemaakt van in totaal 35 kilometer aan skipistes en vijf kilometer aan skiroutes. Er ligt hier ruim tien kilometer aan blauwe skipistes, twintig kilometer aan rode skipistes en vijf kilometer aan zwarte skipistes. Er kan gebruik worden gemaakt van twee sleepliften en twee stoeltjesliften.

Wintersport in Laax/Flims/Falera

Zwitserland is al zeer geruime tijd een zeer populair wintersportland. Menig Nederlander springt elk jaar in de auto, om één van de skigebieden in dit land te bezoeken. Zwitserland is dan ook één van de grootste skilanden ter wereld en kent een erg vriendelijke plaatselijke bevolking. De faciliteiten zijn van een hoog niveau, zeker in het skigebied Laax/Flims/Falera.

Laax/Flims/Falera ligt in de provincie Graubunden en is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Dit skigebied kent ruim 180 kilometer aan goed verzorgde skipistes. De liefhebbers kunnen zich vermaken met ruim veertig kilometer aan skiroute.

Laax/Flims/Falera beschikt over groot aantal van 28 skiliften, deze brengen de wintersporter naar een maximale hoogte van ruim 3000 meter. De waaghalzen kunnen veel plezier beleven bij één van de vier sneeuwparken en bij de halfpipe.

Skipistes in Laax/Flims/Falera

Laax/Flims/Falera beschikt over ruim zestig kilometer aan blauwe skipistes, zeventig kilometer aan rode skipistes en meer dan veertig kilometer aan zwarte skipistes. De skipassen zijn verkrijgbaar vanaf 23 euro, volwassenen betalen zeventig euro voor een skipas. Daarmee is Laax/Flims/Falera wel een zeer prijzig skioord.

St. Moritz – Corviglia

Zwitserland is vanzelfsprekend het bekendste en populairste skiland ter wereld. Dit skiland beschikt dan ook over een groot aantal skigebieden, waaronder het prachtige St. Moritz – Corviglia. In dit pittoreske skigebied is het skiën ontstaan, een unieke vakantiebestemming. St. Moritz – Corviglia ligt in de bekende provincie Graubunden. In St. Moritz – Corviglia ligt voor ruim 150 kilometer aan skipistes, plus meer dan acht kilometer aan natuurrijke skiroute.

Skipistes in St. Moritz – Corviglia

De maximale hoogte in St. Moritz – Corviglia ligt op ruim drieduizend meter, de 24 skiliften helpen de wintersporter om de top te bereiken. Er ligt in St. Moritz – Corviglia voor meer dan 150 kilometer aan skipistes. Er kan gebruik worden gemaakt van 42 kilometer aan blauwe skipites, 80 kilometer aan blauwe skipistes en ruim 30 kilometer aan zwarte skipistes.