Zonvakantie Aruba

Aruba is één van de ABC eilanden van de Kleine Antillen. Het eiland is ongeveer net zo groot als het Nederlandse Texel en heeft een bevolking van 113,648 inwoners. Het klimaat is perfect als je wil genieten van een zonvakantie, op dit eiland heerst een tropisch klimaat. In december ligt de temperatuur ‘s middags gemiddeld rond de 29 graden, in juli en augustus loopt dit op tot 32 graden. De zon schijnt op dit eiland dubbel zoveel uren dan in noordwest Europa! Hier schijnt de zon gemiddeld 1.600 uur per jaar en in Aruba gemiddeld 3.200 uur per jaar. Maar dat is niet de enige reden om naar Aruba te gaan!

Oranjestad

Dit is de hoofdstad van Aruba, een stad waar je beslist verliefd op wordt. In deze stad vind je veel winkels, bezienswaardigheden en casino’s. In Aruba houdt men zich sinds de sluiting van de olieraffinaderij in 1986 voornamelijk bezig met toerisme. Dit is te zien aan de uitstraling van het eiland.

I love aruba

Bij het parlementsgebouw in Oranjestad staat het levensgrote logo I love Aruba. Dit is waarschijnlijk de meest gefotografeerde plek van heel Aruba. De hele dag door zijn er dan ook toeristen die met dit logo op de foto willen. De beste foto maak je aan het eind van de middag, wanneer de zon wat minder fel is en vanaf de zijkant op het logo schijnt, hierdoor heb je weinig last van schaduw. ‘s Avonds tot ‘s morgens is het logo verlicht, je ziet het dus de hele dag door.

Palm Beach

Palm Beach is een plaats en een strand in Aruba. Het perfecte plaatje voor een heerlijke zonvakantie, witte stranden en een helderblauwe zee. Wat wil je nog meer? Aan dit strand liggen een aantal grote hotels. Palm Beach is een toeristische plaats die net ten westen ligt van Noord (plaatsnaam). Overdag rijdt er 4x per uur een bus van Oranjestad naar Palm Beach.

Royal Plaza Mall

Het kleurrijke en vrolijke winkelcentrum van Oranjestad! Hier vind je veel verschillende winkels, kraampjes met souvenirs en een aantal horecagelegenheden.

Prachtig duikgebied
Ook onderwater is Aruba bijzonder mooi. Naast de verschillende soorten koraal liggen er verschillende scheepswrakken. Er zijn meerdere duikscholen te vinden op het eiland die je dit graag laten zien. Onderwater kom je oog in oog te staan met roggen, geelstaarten en barracuda’s. Ben je beginnend duiker? Op Baby Beach kun je een kantduik maken, het is een geschikte plek voor beginners om het water in te gaan. Dit strand is een half uurtje rijden van Oranjestad.

Fort Zoutman

In 1798 is Fort Zoutman gebouwd door het Nederlandse leger, het eerste gebouw op het eiland. 70 jaar later is de Willem III toren, in de kleuren blauw, rood, wit, aan het fort toegevoegd. Dit werd gebruikt tegen piraten en andere vijanden. Het gebouw is na verschillende restauraties in september 1983 geopend als Historisch Museum van Aruba. De toren is wordt veel bezocht door toeristen.

Museo Historico Arubano

In het Fort Zoutman is ook het Museo Historico Arubano gevestigd. Er wordt verteld over de geschiedenis van Aruba vanaf 2000 jaar voor Christus en gaat door tot de impact die de plaatselijke olie raffinaderij had voor de bevolking. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Aruba is het zeker de moeite om daarheen te gaan.
Op Aruba kun je genieten van een ideale strandvakantie met bijzonder mooie bezienswaardigheden.