Vakantie boeken naar Bulgarije

Bulgarije is in opkomst en om er een vakantie naartoe te boeken is nog helemaal niet zo’n gek idee. Zeker wanneer je een goedkope vakantie wilt boeken is Bulgarije een aantrekkelijk land. De meest toeristische trekpleisters van het land zijn de hoofdstad Sofia helemaal in de bergen in het westen en de badplaats Sunny Beach helemaal in het oosten aan de Zwarte Zee. Ertussenin bevindt zich heel veel ongerept en schitterend bergland, dat inmiddels vooral voor de wat meer actieve (wandel)vakanties steeds meer in trek komt. Al was het maar vanwege het warme klimaat dat Bulgarije in de zomer kenmerkt.

Bezienswaardigheden Sofia

De hoofdstad Sofia is een gewilde bestemming voor stedentrips. Goedkoop een citytrip boeken naar Sofia zal je dan ook zeker niet teleurstellen. De stad neemt al sinds de oudheid een belangrijke plaats in. Dit zie je terug in de diverse archeologische opgravingen die er te bezichtigen zijn. Romeinse opgravingen tref je aan bij de bezienswaardige kerk St. George Rotunda.

Overige trekpleisters van de stad zijn Alexander Nevski Kathedraal, het Borisova Gradina park en een groot aantal musea op het gebied van cultuur en historie. Na alle cultuur is even lekker shoppen en ontspannen op één van de terrassen op de Vitosha Boulevard een welkome afwisseling. Op deze boulevard tref je winkels van alle grote merken aan, net als verschillende lokale boetiekjes.

Sunny Beach: zon, zee en strand

Een vakantie boeken naar Sunny Beach staat garant voor een betaalbare zonvakantie, voorzien van alle gemakken die bij een geslaagde strandvakantie horen. Ten eerste ben je aan de Zwarte Zeekust in de zomer zeker van mooi weer. Er is 8 kilometer goed van alle gemakken voorzien strand, een gezellige boulevard en Flower Street. Dé straat van Sunny Beach voor als je vertier, uitgaansleven en winkels zoekt. Wanneer je al het luieren een beetje beu wordt zijn er excursies naar bijvoorbeeld Istanbul of je kunt je gaan uitleven in één van de waterparken die in de buurt te vinden zijn.