Egypte, vakantieland van formaat

Voor een zonvakantie niet al te ver van huis, maar wel in de winter moet je in Egypte zijn. De badplaatsen aan de Rode Zee zoals Sharm El Sheikh zijn het hele jaar rond aangename plaatsen om te vertoeven. Een goedkope vakantie boeken naar Egypte is in elk jaargetijde een aanrader, maar zeker in de tijd dat het bij ons qua weer allemaal wat minder wordt. Een vlucht van Amsterdam naar Caïro kost je qua tijd slechts een kleine vijf uur. Voor een land als Egypte is het wel raadzaam om van te voren de reisadviezen voor het gebied waar je heen wilt tijdens je vakantie goed te checken.

Bezienswaardigheden Egypte

Egypte heeft op het gebied van bezienswaardigheden niet te klagen. Al eeuwenlang weten mensen het land te vinden om er de piramides te gaan bekijken. Dat is dan ook meteen nog altijd de top bezienswaardigheid van het land. De meest bezochte piramide en daarmee de grootste bezienswaardigheid is de piramide van Cheops. Je vindt deze piramide in Gizeh.

Voor nog meer moois op het gebied van historische begraafplaatsen moet je verder naar het zuiden van Egypte reizen. Daar vind je bij de stad Luxor ‘Het Dal der Koningen’. Hier zijn door archeologen inmiddels zestig graven van Egyptische koningen blootgelegd. De beroemdste koning die hier ooit begraven werd is Toetanchamon.

Historie en natuur naast elkaar

Naast de piramides zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Egypte. Denk hierbij aan de tempels van Karnak, de sfinx in Memphis, de tempels van Abu Simbel en de Sinaïberg van Mozes. Maar ook als je niet op zoek wilt naar zoveel cultuur is er genoeg om een topvakantie door te brengen in Egypte. Je kunt een cruise maken op de Nijl of jezelf (laten) verwennen tijdens een all inclusive reis naar de Rode Zee. Waar je naast zwemmen ook prachtig kunt snorkelen.