Vakantie Italie

In Italië kan iedere vakantieganger zich vermaken en met het vliegtuig ben je vanaf Nederland gemiddeld maar 2 uur onderweg. In de winter kun je gaan skiën in de Dolomieten en in de zomer kun je er heerlijk genieten van het mooie weer. Italië is een geliefde vakantiebestemming voor velen en dat is ook niet zomaar

Strandvakantie

Er zijn prachtige stranden waar je heerlijk op kunt zonnen zoals aan de kust van Villasimius (Sardinië) waar je kunt genieten van een blauwgroene zee en witroze stranden. De temperaturen liggen gemiddeld rond de 35 graden Celsius in de zomer. Meer richting het zuiden van Italië kan de temperatuur zelfs oplopen tot 40 graden.

Kinderen van harte welkom

Italië staat bekend om de heerlijke keuken en gastvrije bevolking. Kinderen zijn in Italië van harte welkom en worden niet vervelend aangekeken wanneer ze wat meer geluid maken in een restaurant. Voor gezinnen is het dus een ideaal vakantieland.

Veelzijdig land

Het land is erg veelzijdig, wat het een leuke vakantiebestemming maakt. Lekker met de kinderen naar het Gardameer of het attractiepark Gardaland. Maak een romantische citytrip naar Venetië of ontdek de geschiedenis van dit prachtland en leer de cultuur kennen.

Rome, de eeuwenoude stad

In Italië zijn veel bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn om naartoe te gaan. Denk aan de bekende toren van Pisa en het Collosseum, het enorme Amfitheater. Ook de Trevifontein wordt veel bezocht door toeristen, de plek waar iedereen een muntje over zijn linkerschouder in de fontein gooit. Verder zijn er tal aan museums in Rome waar de historie van de eeuwenoude stad weer naar boven komt.

Shoppen in Milaan

In Milaan kun je niet alleen shoppen, er is ook nog enorm veel te zien. De Dom is een van de populairste bezienswaardigheden van Milaan, deze kerk vormt het hart van de stad.

Adembenemend uitzicht over Florence

De gotische dom in Florence is het symbool van de stad en staat tussen middeleeuwse steegjes. Vanaf de klokkentoren heb je een adembenemend uitzicht over de stad.

Benieuwd hoe vorsten en koningen in Florence geleefd hebben? De waardevolle collectie kun je bekijken in Palazzo Pitti, het grootste paleis van de stad.

Venetië, stad van de romantiek

Een stad waar je de romantiek voelt stromen en je je ogen uitkijkt, dat is Venetië. Het heeft een prachtige, sprookjesachtige uitstraling. Overal om je heen zijn kanalen met daarin gondeliers, er zijn bezienswaardigheden zoals het San Marcoplein, het Dogenpaleis en de Rialtobrug, op deze brug heb je een mooi uitzicht over het Canal Grande. Tijd om een foto te maken heb je op deze brug nauwelijks, daarvoor is het meestal te druk.

Natuur in Italië, je krijgt er nooit genoeg van

Naast de gezellige, mooie steden en oude gebouwen heeft ook de natuur veel moois te bieden, er zijn mooie wandelroutes en vulkanen en bergen die je kunt beklimmen. Als je rondloopt in Italië kijk je je ogen uit. Je kunt buiten de steden de rust opzoeken en genieten van bijzondere, verborgen plekken zoals kleine strandjes achter de rotsen en smalle straatjes tussen gekleurde huizen.

Italië is het ideale vakantieland waar je nooit genoeg van zult krijgen.