Vakantie Portugal

Een heerlijke zonvakantie naar Portugal is onder Nederlanders erg populair. Het land biedt mooie stranden, bruisende steden en mooie natuur. Je kan een stedentrip maken naar Lissabon of naar Porto, prachtig wandelen op het eiland Madeira, helemaal uit je dak gaan in de uitgaansplaats Albufeira of heerlijk tot rust komen aan het strand. Met slechts een vluchttijd van 3 tot 4 uur is Portugal de perfecte bestemming voor een vakantie of stedentrip.


Stedentrip De meest populaire stedentrip naar Portugal is natuurlijk naar de hoofdstad Lissabon. Ten westen van Portugal is Lissabon te vinden. Je kan prachtige bezienswaardigheden bezoeken, zoals de kathedraal en het klooster. Doordat de stad doorkruist wordt door een rivier (de Taag), zijn er ook indrukwekkende bruggen door de gehele stad heen. Naast de culturele aspecten van Lissabon, heb je ook de mogelijkheid om compleet tot rust te komen, aangezien Lissabon aan de kust ligt. Voor lekker Portugees avondeten kan je goed terecht in fadohuizen om te genieten van onder andere heerlijk gekruide Portugese visgerechten. Zonvakantie Een bekende en veel bezochte streek van Portugal is de Algarve. Dit gebied ligt in het Zuiden van Portugal en door de gunstige ligging schijnt de zon daar gedurende het hele jaar. Prachtige languitgestrekte stranden waar je heerlijk kan uitrusten en surfen. Een bekende plaats gelegen in dit gebied is Albufeira. Veel jongeren reizen af naar Albufeira om hun zomervakantie te vieren met veel uitgaan en daarna uitrusten op het strand. De Algarve wordt gekenmerkt door de mooie stranden en de kenmerkende gele rotsen.

Maar naast het vaste land van Portugal, beschikt het land ook over de mooie Azoren eilanden en het eiland Madeira. De Azoren liggen in de Atlantische Oceaan en zijn rijk aan prachtige meren, spectaculaire kliffen, grote bossen en indrukwekkende geisers. Het eiland is perfect om te voet of op de fiets te verkennen. Ook kan je vanaf de Azoren een boot trip maken om op de zee dolfijnen en walvissen te aanschouwen. Ook Madeira is een prachtig eiland om te wandelen. Het eiland bezit tal bijzondere bloemen en mooie natuur. Op Madeira kan je daarnaast ook unieke dorpjes en mooie watervallen bezoeken.