Vakantie Slovenië

Slovenië wordt steeds populairder als relatief goedkope vakantiebestemming. Een vakantie naar Slovenië boeken staat behoorlijk garant voor goed weer. En voor diversiteit. In het noorden van het ex Joegoslavische land vind je de uitlopers van het Alpengebergte. De zogenaamde Julische Alpen. Meer naar het zuiden rijd je vanuit de bergen zo een streek in meet een typisch Zuid-Europees karakter.


Rode, ronde dakpannen op de daken en heerlijk weer. Langs de weg kun je meloenen kopen. Of, zeker in het weekend, een stuk varkensvlees dat langzaam geroosterd is aan het spit. Slovenië kent met de stad Piran, in het uiterste westen gelegen aan de Adriatische Zee, zelfs een heuse badplaats met een overduidelijk Mediterraans karakter.

Bezienswaardigheden Slovenië

Waar je in Slovenië in de winter hier en daar zelfs terecht kunt voor wintersport, daar is Slovenië in de zomermaanden een op en top vakantiebestemming met veel bezienswaardigheden. Ten eerste de moderne hoofdstad Ljubljana. Een stad waar vooral in het oude stadscentrum, naast de kathedraal en diverse andere kerken, musea en gezellige pleinen veel gebouwen in barokke en meer romantische Jugendstil stijl te vinden zijn. Zeker in het oude stadscentrum is het goed toeven. Je kunt er voor relatief weinig geld prima eten en drinken op één van de vele terrassen.

Wat verder te doen in Slovenië?

Een vakantie naar Slovenië boeken is goedkoop en prachtig. In de bergen in het noorden is de plaats Bled al jaren een toeristische trekpleister. Bezienswaardigheid hier is vooral het mooie meer, met een eilandje in het midden en de burcht die er hoog bovenuit torent. Naast het vele Sloveense natuurschoon is het dorp Lipica tegen de Italiaanse grens gelegen een bezoek waard vanwege de daar gevestigde eeuwenoude fokkerij van de Habsburgse witte Lippizanerpaarden. Tot slot mag je de enorm grote druipsteengrotten van Postonja in het zuidelijke Karstplateau niet missen. Met meer dan 20 kilometer aan te bezoeken grotten een behoorlijk indrukwekkend natuurverschijnsel.