Vakantie Thailand

Wanneer je op vakantie gaat naar Thailand, vlieg je eigenlijk altijd op de hoofdstad Bangkok. Deze wereldstad is altijd extreem druk en je houdt ervan of je houdt er niet van. De hitte en de drukte kunnen erg overweldigend zijn, maar als je daar aan gewend bent is Bangkok gewoon een geweldige stad. Maar wat is nou echt de moeite waard om te doen in Bangkok?

Tempels

In Bangkok staat de belangrijkste tempel van het hele land, de Phra Kaew. In deze prachtige tempel staat een grote groene boeddha en de hele tempel is voorzien van prachtige versiering. Bij de Phra Kaew is ook het paleis te vinden, wat ook een grote bezienswaardigheid is in Bangkok. Het paleis is afgewerkt met veel goud en prachtige daken. Een andere mooie tempel in Bangkok is Pho. Bij de tempel Pho is een aparte ruimte voor een bijzondere boeddha. Je kan de boeddha van dichtbij bekijken en zo zie je de prachtig met parelmoer ingelegde voeten van de boeddha. Dichtbij het paleis en de tempel Pho is de tempel Arun te vinden. Arun bezit een gigantisch hoge pagode, wat de tempel uniek maakt. De laatste speciale tempel in Bangkok is de Wat Traimit. Deze tempel is gemaakt van marmer, waardoor deze zich onderscheidt van alle andere tempels.

Markt

Bangkok beschikt over veel verschillende markten. Zo zijn er markten gedurende de hele dag, maar ook markten die bijvoorbeeld alleen ’s ochtends of ’s avonds open zijn. Ook zijn er markten op het water te vinden, deze markt drijft. De Damnoen Saduak market is een drijvende markt en zeker de moeite waard om eens te bezoeken. De Chatuchak market is een hele grote markt in Bangkok waar ze van alles verkopen zoals boeddha’s, kleding, eten en sieraden. Sommige markten zijn alleen in het weekend, alleen ’s ochtends, of alleen ’s avonds, zoek daarom van tevoren goed op wanneer de markt geopend is.

Eten

Echt Thais eten doe je natuurlijk bij de eetkraampjes op straat. Hier kan je de lekkerste saté en rijstgerechten vinden voor heel weinig geld. Wanneer je eten op straat niet aandurft of meer de voorkeur geeft aan Westers eten, zijn er genoeg restaurants die van alles serveren. Je kan in Bangkok ook Italiaanse pizza eten of een Indiase curry. Ook kan je in Bangkok veel ketens vinden zoals de McDonalds en de Kentucky Fried Chicken. Er is voor iedereen wat wils met elk een ander prijskaartje.

Uitgaan

Als je houdt van uitgaan dan zit je goed in Bangkok! In het gebied Khao San Road zijn veel restaurants, winkels, hotels en cafés te vinden. Je hebt bijvoorbeeld skybars waar je onder het genot van een lekkere cocktail kan genieten van het uitzicht over Bangkok of je kan naar clubs om lekker te dansen.

Riviertaxi

De riviertaxi is een onmisbare ervaring als je in Bangkok bent. Je bekijkt de stad vanuit een heel ander oogpunt dan dat je er normaal gesproken doorheen zou lopen. Vanaf bekijkt de stad vanuit een hele andere positie en vermijd de drukte op de wegen van Bangkok. Een riviertaxi stopt vaak dichtbij toeristische attracties zoals tempels of markten, dus het zal niet moeilijk zijn om een opstapplek te vinden. Pak even je rust op een bootje en bekijk dat stad vanaf het water voor weinig geld.