Zonvakantie Tsjechie

Praag is de hoofdstad van Tjechië en heeft een schitterend stadscentrum. De eeuwenoude en rijke geschiedenis van het land en de stad kom je hier in elke straat tegen. In de zomer is het Boheemse Woud een populaire bestemming voor natuurliefhebbers. Maar ook in de winter weten steeds meer mensen Tjechië te vinden.


Je krijgt hier nog waar voor je kronen, want Tjechië is één van de relatief goedkopere wintersportbestemmingen in Europa. Goede accommodaties zijn er genoeg, net als aantrekkelijke skigebieden. Die dankzij de ligging op een gemiddelde hoogte van zo’n duizend meter in combinatie met het landklimaat ook nog eens redelijk sneeuwzeker zijn.

Tsjechië, goedkope vakantiebestemming

Al sinds het uiteenvallen van Tsjechië-Slowakije in 1993 is Tsjechië een steeds populairdere vakantiebestemming geworden. Het land grenst voor een groot gedeelte aan Duitsland en is daardoor ook met de auto vanuit Nederland prima te bereiken. Van Utrecht naar Praag is slechts een dikke achthonderd kilometer rijden. Meteen al over de grens met Duitsland en daarmee nog dichterbij dan Praag liggen berggebieden zoals het Boheemse Woud en het Ertsgebergte. Allebei streken die veel te bieden hebben als vakantiebestemming voor Nederlandse gezinnen.

Bezienswaardigheden in Tsjechië

Zo vind je in de westelijke berggebieden veel mogelijkheden voor mooie wandel- en fietstochten. Het Boheemse Woud in het zuidwesten van het land bestaat uit veel bos, heuvels, bergen en wouden. Het is ook, net als heel Tsjechië, een streek met een zeer rijke historie. Tsjechië hoorde ooit bij het machtige Habsburgse Rijk en vanuit deze bloeiende periode zijn er veel mooie gebouwen, paleizen en huizen overgebleven. Zeker de hoofdstad Praag heeft op dit gebied veel te bieden. Het is één van de meest bezochte steden van Europa. Met de enorm grote burcht, het stadsplein en de mooie Karelsbrug trekt de stad al decennia lang tienduizenden toeristen per jaar.

Goedkope vakantie boeken naar Tsjechië

Naast het vele natuurschoon, de goede wintersportmogelijkheden, de vele gebouwen die getuigen van een rijke cultuur en Praag heeft Tsjechië nog iets te bieden dat het land zo’n aantrekkelijke vakantiebestemming maakt. Een vakantie boeken naar Tsjechië is namelijk in verhouding erg goedkoop. De prijzen van horeca en verblijf zijn in het hele land een stuk lager dan in de meeste Europese landen. Zelfs tijdens een stedentrip naar Praag zul je op een terras nog altijd veel goedkoper uit zijn dan in bijvoorbeeld Parijs. Dit gunstige prijsklimaat geldt ook voor bijvoorbeeld een wintersportvakantie naar één van de populaire skioorden die Tsjechië rijk is.

 

Wintersport keilberg

Wintersport in Keilberg
Keilberg is een meer dan geschikte vakantiebestemming voor elke wintersporter. Dit Tsjechische skigebied ligt in het Ertsgebergte en is het hele jaar een populaire vakantiebestemming. In de winterperiode komen veel wandelaars naar Keilberg, terwijl er in de winter volop geskied, gesnowboard en gelanglauft kan worden. Keilberg beschikt over ruim achttien kilometer aan skipistes en bijna anderhalve kilometer aan skiroutes.

Skipistes in Keilberg
Keilberg kent meer dan achttien kilometer aan de pistes. Maak gebruik van ruim zeven kilometer aan blauwe skipistes, zeven kilometer aan rode skipistes en bijna vier kilometer aan zwarte skipistes. Keilberg beschikt over een maximale hoogte van ruim twaalfhonderd meter. De prijzen van skipassen beginnen bij twintig euro per persoon, volwassen betalen vijf euro meer.