Turkije, vakantie inclusief zon, zee en zand

Een all inclusive vakantiereis naar Turkije. Dat is de droom van veel liefhebbers van lekker ontspannen strandvakanties. Goedkoop een reis naar Turkije boeken is niet moeilijk, want er zijn hotels en appartementen genoeg te vinden langs de Turkse zuidkust. Maar naast hele relaxte all inclusive vakanties aan de kust heeft Turkije als vakantieland nog veel meer te bieden. Je bent in Turkije in een land met een rijke historie en een even zo rijke cultuur. Dat zie je terug in de architectuur, maar ook in de gebruiken van het land. Visum voor Turkije digitaal aanvragen

Bezienswaardigheden van Turkije

Eén van de meest bezochte steden van Turkije is Istanbul. Een eeuwenoude stad in het westen, die aan twee zijden van de Bosporus is gebouwd. Istanbul is een stad met heel veel bezienswaardigheden zoals een stadsmuur, badhuizen en een oude kathedraal. Istanbul is een prima bestemming voor een geslaagde citytrip.

Andere interessante bezienswaardigheden in Turkije zijn steden zoals de hoofdstad Ankara, de bekende en bruisende badplaats Bodrum en de oude stad van Efeze. De laatste is een stad is de grootste archeologische vindplaats van Turkije. Het is dan ook een stad die al tijdens de Griekse Oudheid een belangrijke rol speelde in dit deel van de wereld.

Monumentale rotsen en tempels

Ook de bergen en heuvels van Capadocië zijn een grote trekpleister voor toeristen. In het gebied zijn hele bijzondere, staande rotsen te vinden die de streek een bijna mysterieus aanzien geven. In de bergen van Turkije vind je nog heel veel sporen terug van de bewoning die daar soms al duizenden jaren geleden plaatsvond.

Een vakantie naar Turkije kun je bijna niet compleet noemen zonder ergens een excursie ondernomen te hebben naar overblijfselen uit de oudheid. Grotwoningen, kloosters en oude tempels tref je op diverse plaatsen aan. Ze vormen een leuke afwisseling tijdens een strandvakantie aan de Turkse Middellandse Zeekust.

Istanbul, op de grens van Europa en Azië


Eén van de meest populaire steden voor een geslaagde stedentrip is al jarenlang Istanbul. De stad in het westen van Turkije is een stad met een enorm indrukwekkende geschiedenis. Al sinds de oudheid is het een stad die vele bezoekers trekt. De stad ligt in twee verschillende continenten. Het westelijke deel is Europees, terwijl het oostelijke deel aan de andere zijde van de brede Bosporus zich in Azië bevindt. Juist deze unieke ligging van de stad zorgt voor een eveneens unieke sfeer die je niet snel ergens anders in Europa aan zult treffen.

Voeg daarbij het zeer gunstige klimaat van de stad en je heb alle ingrediënten voor een succesvolle stedentrip.

Bezienswaardigheden in Istanbul

Een korte stedentrip naar Istanbul boeken is bijna onbegonnen werk. Wanneer je de gigantische stad in al zijn facetten wilt leren kennen, dan zul je er eigenlijk een complete vakantie aan moeten wijden. Of meerdere misschien wel. De unieke ligging van Istanbul zorgt ook voor een unieke mengeling aan bezienswaardigheden. Zo tref je er pal tegenover de Islamitische en wereldberoemde Blauwe Moskee de Aya Sophia aan. Juist eeuwenlang de grootste Byzantijnse kathedraal ter wereld. Die nu dienst doet als museum, maar in de tussenliggende eeuwen ook nog een moskee is geweest.

Uit in Istanbul

Een reis naar Istanbul boeken zal je niet teleurstellen. Naast dat je vaak relatief goedkope vakanties naar Istanbul kunt boeken is de stad een aanrader voor cultuursnuivers. Waar kun je beter terecht om letterlijk de sfeer van een echte, Turkse Bazaar te proeven dan in de Grote Bazaar van Istanbul? Een Turkse koffie met iets zoets erbij. Of snuffelen aan de meest exotische kruiden. De dag afsluiten met een bezoek aan een echte hammam en daarna jezelf de rest van de avond onder laten dompelen in het zonnige terrasjesleven van de stad bij één van de vele restaurantjes die de stad rijk is.