Turkije, vakantie inclusief zon, zee en zand

Een all inclusive vakantiereis naar Turkije. Dat is de droom van veel liefhebbers van lekker ontspannen strandvakanties. Goedkoop een reis naar Turkije boeken is niet moeilijk, want er zijn hotels en appartementen genoeg te vinden langs de Turkse zuidkust. Maar naast hele relaxte all inclusive vakanties aan de kust heeft Turkije als vakantieland nog veel meer te bieden. Je bent in Turkije in een land met een rijke historie en een even zo rijke cultuur. Dat zie je terug in de architectuur, maar ook in de gebruiken van het land. Visum voor Turkije digitaal aanvragen

Bezienswaardigheden van Turkije

Eén van de meest bezochte steden van Turkije is Istanbul. Een eeuwenoude stad in het westen, die aan twee zijden van de Bosporus is gebouwd. Istanbul is een stad met heel veel bezienswaardigheden zoals een stadsmuur, badhuizen en een oude kathedraal. Istanbul is een prima bestemming voor een geslaagde citytrip.

Andere interessante bezienswaardigheden in Turkije zijn steden zoals de hoofdstad Ankara, de bekende en bruisende badplaats Bodrum en de oude stad van Efeze. De laatste is een stad is de grootste archeologische vindplaats van Turkije. Het is dan ook een stad die al tijdens de Griekse Oudheid een belangrijke rol speelde in dit deel van de wereld.

Monumentale rotsen en tempels

Ook de bergen en heuvels van Capadocië zijn een grote trekpleister voor toeristen. In het gebied zijn hele bijzondere, staande rotsen te vinden die de streek een bijna mysterieus aanzien geven. In de bergen van Turkije vind je nog heel veel sporen terug van de bewoning die daar soms al duizenden jaren geleden plaatsvond.

Een vakantie naar Turkije kun je bijna niet compleet noemen zonder ergens een excursie ondernomen te hebben naar overblijfselen uit de oudheid. Grotwoningen, kloosters en oude tempels tref je op diverse plaatsen aan. Ze vormen een leuke afwisseling tijdens een strandvakantie aan de Turkse Middellandse Zeekust.